Ολλανδός πρώην ποδοσφαιριστής του Ονήσιλου αποκαλύπτει στημένους αγώνες στην Κύπρο

a 81
a 1734

Σημαντικές δηλώσεις που προκαλούν ενδιαφέρον, παραχώρησε ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ σε ολλανδική οπαδική ιστοσελίδα.

Πρόκειται για τον Ρόμπιν Μιούλερ φαν Μοπς, ο οποίος επειδή αγωνίστηκε παλαιότερα και στον Ονήσιλο Σωτήρας τις σεζόν 2008-09 και 2009-10, κλήθηκε να μιλήσει για τον αυριανό αγώνα του Άγιαξ με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι δηλώσεις του, όμως, που προκάλεσαν σημαντικό ενδιαφέρον, δεν αφορούσαν στο παιχνίδι των γαλαζοκίτρινων με τον «Αίαντα», αλλά σε τραγελαφικές καταστάσεις που έζησε όταν αγωνιζόταν στον Ονήσιλο.

Ο Ολλανδός μέσος (δεξιά στην κεντρική φωτό όταν έπαιζε στον Ονήσιλο) μίλησε με άσχημα λόγια για το κυπριακό ποδόσφαιρο, κάνοντας λόγο για «στημένα παιχνίδια παιχνίδια, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών και Hummers (σ.σ. γνωστή μάρκα αμερικάνικων αυτοκίνητων) με φιγούρες του υποκόσμου».

Οι δηλώσεις του αναδημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Αjaxshowtime», με τον 30χρονο, πλέον, μέσο να αναρωτιέται αν κάποιοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είχαν τόσο μέτρια απόδοση, διότι ήταν δωροδοκημένοι.

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όταν ήταν 24 χρόνων, ο Μιούλερ Μοπς έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ονήσιλο Σωτήρας. Με τον κυπριακό σύλλογο έζησε κάποιες παράξενες καταστάσεις. Όπως το γεγονός ότι του έδωσαν ένα χάπι πριν από το ντεμπούτο του: “Ήταν μια ώθηση για να παίξουμε καλύτερα. Δεν ήξερα αν ήταν ντόπινγκ, αλλά αυτό υποψιάζομαι”».

Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, βάσει όσων τους ανέφερε ο Μοπς, πρόσθεσαν πως η δωροδοκία στο πρωτάθλημα του νησιού είναι ένα παράξενο φαινόμενο, με τον Ολλανδό μέσο να προβαίνει στην εξής αποκάλυψη σχετικά με τις φιγούρες του υποκόσμου: «Σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος με τον Ερμή ήμασταν αδιάφοροι. Ο πρόεδρος μας υποσχέθηκε μπόνους αν κερδίζαμε. Σε κάποια στιγμή, όταν ήμασταν στα αποδυτήρια, είδα Hummers να μπαίνουν στο γήπεδο. Σε αυτά παρατήρησα φιγούρες του υποκόσμου. Κοίταξα γύρω μου στα αποδυτήρια και πρόσεξα πως έλειπε ο αριστερός μπακ και ο τερματοφύλακας. Στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν τεράστια λάθη και οι δύο. Ήταν δωροδοκημένοι. Αυτό δεν ήταν μεμονωμένο φαινόμενο».

Για το ματς των πρωταθλητών Ολλανδίας με τον ΑΠΟΕΛ είπε πως είναι έκπληκτος διότι δεν περίμενε πως οι γαλαζοκίτρινοι θα ήταν αξιόμαχοι σε έναν όμιλο με Μπαρσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ, αλλά από την άλλη υποστήριξε πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λευκωσίας δεν αποδίδουν τόσο καλά και ότι η δύναμή τους είναι η συλλογικότητα.

«Ο ΑΠΟΕΛ είναι η κορυφαία ομάδα της Κύπρου. Σκεφτόμουν ότι το επίπεδό τους ήταν ομάδας Β΄ κατηγορίας της Ολλανδίας, αλλά είναι λογικό που βρίσκονται ως εδώ. Η δύναμή τους είναι η συλλογικότητά τους, ξέρουν να παλεύουν και μάχονται ο ένας για τον άλλο. Την περηφάνια τους. Πιστεύω πως αυτή είναι η δύναμη της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων ο Μοπς.

Πηγή: SentraGoal