Στηρίζει τον Πρόεδρο ο Αρχιεπίσκοπος

a 127 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2851 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πλήρη στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για επίλυση του Κυπριακού, έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις να πράξουν το ίδιο. Ξεκαθάρισε ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι η λύση και αποκάλυψε τι είπε στο Νικόλα Παπαδόπουλο σε συνάντηση που είχαν.

Μιλώντας έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι αν και συμμερίζεται τις ανησυχίες του λαού στηρίζει τις προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη για ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο να μην απορριφθεί στο δημοψήφισμα. Αποκάλυψε ωστόσο ότι και ο ίδιος αρχικά είχε κάποιες επιφυλάξεις:

“Όταν όμως κάλεσα συνταγματολόγους, διεθνολόγους, πήρα τηλέφωνο και συνομίλησα με πολλούς και μου είπαν επί λέξη αν το πλαίσιο αυτό άνηκε σε μια άλλη χώρα θα περνούσε απαρατήρητο”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι το κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη των συνομιλιών δεν είναι η λύση, αλλά το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται οι δύο πλευρές. Πρόσθεσε δε πως όταν αρχίσουν οι συνομιλίες, πρέπει λαός και κόμματα να συμπαραστασθούν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη:

“Να υπάρξει μια εθνική εγρήγορση όλων. Να μην αφήσουμε να πάει κάτι αρνητικό. 21 12 ʼρα η Εκκλησία στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ναι στηρίζει και καλεί τον κυπριακό λαό να μονιάσει και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του ακριβώς στις συνομιλίες και να μη υπάρξει οτιδήποτε αρνητικό από εκεί”.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας αποκάλυψε τι ανέφερε στο Νικόλα Παπαδόπουλο σε συνάντηση που είχαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας:

“Άλλο το ένα αν θέλει να φύγει από την κυβέρνηση, δουλειά δική του. ʼλλα πρέπει να συμπαρασταθεί με τις άλλες δυνάμεις γιατί η ουσία είναι να παν καλά οι συνομιλίες”.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος απαντώντας σε ερώτηση τάχθηκε σύμμαχος της κυβέρνησης και στην προσπάθεια που καταβάλλει για αποκρατικοποιήσεις:

“Δεν θα είναι αμπελοχώραφα των κομμάτων να προωθούν άχρηστους κομματικούς και να ερχόμεθα σε αυτή την αλγεινή κατάσταση”.

Και συμπλήρωσε ότι οφείλουν όλοι να κοιτάξουν το μέλλον αυτού του τόπου.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί ή διαφωνεί με ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, ο Μακαριώτατος είπε ότι θεωρεί σωστό ο Πρόεδρος να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι δηλώσεις έγιναν ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΝΤ1