Αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία για το θάνατο του σκύλου Μπίλυ

a 108 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1874 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα οι δύο από τους τρεις υπόπτους, οι οποίοι κατηγορήθηκαν γραπτώς για την υπόθεση του φρικτού θανάτου της Μπίλυ, του αδέσποτου σκύλου που ρίχθηκε ζωντανός μέσα σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων ξενοδοχείου της περιοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιάστηκαν οι δύο Ελληνοκύπριοι αφού ο τρίτος ύποπτος, ένας Βούλγαρος, δεν εντοπίστηκε από την Αστυνομία για να κλητευθεί και εικάζεται ότι πιθανώς να έχει εγκαταλείψει το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Δικαστήριο οι δύο Ελληνοκύπριοι κατηγορήθηκαν για τα αδικήματα της βλάβης σε ζώα, πρόκλησης φρικτού θανάτου σε ζώο και συμβολή για διάπραξη ποινικού αδικήματος της βλάβης σε ζώα.

Η υπόθεση έχει αναβληθεί για τις 10 Φεβρουαρίου 2015, ενώ οι δύο ύποπτοι υπέγραψαν χρηματική εγγύηση ύψους δύο χιλιάδων ευρώ έκαστος.

Έξω από το Δικαστήριο, στο Παραλίμνι, γύρω στα 25 – 30 άτομα, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Προστατέψτε τα Ζώα».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ