Σ’ αυτόν τον ημιτελικό τι θα συμβεί;

a 116
a 7099

Της Κατερίνας Μπιτίτσιου

Το «Καμπ Νου» φοράει για ακόμη μια φορά τα… γιορτινά του για να υποδεχτεί τον δεύτερο σπουδαίο ημιτελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι… 

Στο πρώτο ματς οι «μπλε» είχαν επικρατήσει με 1-0 και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης.

Θα καταφέρουν οι «μπλαουγκράνα» να επιβεβαιώσουν τα αρχικά προγνωστικά ποδοσφαίρου ανατρέποντας την κατάσταση; Η αλήθεια είναι ότι οι Καταλανοί είχαν τα πάντα στο πρώτο ματς, εκτός από το γκολ, το οποίο είχαν οι Λονδρέζοι, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να σκοράρει στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και αν και δέχτηκε πίεση, κράτησε εντέλει το υπερπολύτιμο γι’ αυτήν αποτέλεσμα.

Την Τρίτη το βράδυ τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη Βαρκελώνη και να δουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ποια από τις δύο μονομάχους θα προκριθεί στον φετινό τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στο Μόναχο.

Ο άσσος της ΑΕΚ Έιντουρ Γκούντγιονσεν, που έχει αγωνιστεί με επιτυχία και στις δύο ομάδες, τόνισε:

«Η Τσέλσι απέκτησε σπουδαία ευκαιρία από τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε στο ‘Στάμφορντ Μπριτζ’. Πίστεψε ότι μπορούσε να κερδίσει.

Ήταν πολύ οργανωμένη στην τακτική. Περιόρισε το χώρο της Μπαρτσελόνα. Χρειάζεται να το κάνει αυτό για 90 λεπτά στο ‘Καμπ Νου’. Είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά το έχει κάνει ήδη μία φορά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ισλανδός και στον προπονητή των Άγγλων, εξηγώντας πως όποιο κι αν είναι το στοίχημα αποτελέσματα της δουλειά του έχουν, ήδη, φανεί, καθώς η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό του FA Cup και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη τετράδα της Premiership, αλλά και στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όποια εκ των Μπαρτσελόνα ή Τσέλσι, πάντως, προκριθεί θα αναζητήσει την αντίπαλό της μεταξύ της Μπαγερν Μονάχου και της Ρεάλ Μαδρίτης με τους Βαυαρούς να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα μετά το υπέρ τους 2-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία.