Η Μαρίνα Σιακόλα τέλεσε τα εγκαίνια της κουζίνας του Ολοήμερου Σχολείου Σωτήρας

a 130 Ειδήσεις
a 2051 Ειδήσεις

Τελέστηκαν την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Κουζίνας του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας (Ενιαίου Ολοήμερου), από τους δασκάλους, τον Σύνδεσμο Γονέων και τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Σχολείου.

Τα εγκαίνια τέλεσε η Πρόεδρος του Ιδρύματος “Σοφία για τα παιδιά”, Μαρίνα Σιακόλα.

a1 24 Ειδήσεις

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός της κουζίνας από τους ιερείς της Εκκλησίας Σωτήρας και αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων προς τιμή του ιδρύματος Sophia Foundation for Children.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του σχολείου με ποιήματα, χορούς αλλά και επιδείξεις πολεμικών τεχνών.

a2 16 Ειδήσεις

Την παράσταση, φυσικά, έκλεψαν οι Μικροί Ρεμπέτες, οι οποίοι παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού ΡΥΘΜΟΣ.

Σε ομιλία της η Πρόεδρος του ιδρύματος, “Σοφία για τα Παιδιά” εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της, γιατί το Ολοήμερο Σχολείο Σωτήρας ήταν το πρώτο σχολείο από το οποίο ξεκίνησε το πρόγραμμα “Μαγειρεύω και Προσφέρω” ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους γονείς, τη Σχολική Εφορεία Σωτήρας, του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τα παιδιά και τους εθελοντές που προσφέρουν όλη τους την αγάπη και τη στήριξη στο πρόγραμμα.

a3 6 Ειδήσεις

Ανάμεσα στους επισήμους, ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας κ. Στέλιος Παυλικκάς και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόσης Τσιόλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ:
Το πρωτοποριακό, σιτιστικό πρόγραμμα ‘Μαγειρεύω και Προσφέρω’ ήδη εφαρμόζεται σε 5 ολοήμερα δημοτικά σχολεία: Γ’ Σωτήρας, Γιόλου, Αψιούς, Χοιροκιτίας ,Ερήμης και Κυπερούντας.

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσει σε ακόμη 8 σχολεία. Το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά έφτιαξε και εξόπλισε κουζίνες, στις οποίες μαγειρεύουν και εργάζονται εθελοντικά άνεργες μητέρες παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και εξασφαλίζει τα υλικά για τη παρασκευή του γεύματος όλων ανεξαιρέτως των παιδιών για ολόκληρη τη σχολική χρονιά.

a4 6 Ειδήσεις

Το πρόγραμμα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
• Προσλαμβάνεται μία άνεργη μητέρα, μαγείρισσα με δίπλωμα στο επάγγελμα, η οποία αναλαμβάνει ως επικεφαλής της κουζίνας και για την οποία το Ίδρυμα καταβάλλει μηνιαίο μισθό.
• Οι εθελόντριες βοηθοί λαμβάνουν το συμβολικό επίδομα έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι βασικές τους ανάγκες και έξοδα.
• Οι οικογένειες της κοινότητας οι οποίες έχουν την οικονομική δυνατότητα, καταβάλλουν το ποσό μεταξύ 10-15 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί. Με αυτό τον τρόπο συνεισφέρουν στη λειτουργία του προγράμματος και βοηθούν έμπρακτα τα άπορα παιδιά του σχολείου τους.

Το Γ΄ Δημοτικό Σωτήρας ήταν το πρώτο σχολείο όπου εφαρμόστηκε το ‘Μαγειρεύω και Προσφέρω’ και η άψογη λειτουργία του και η συνεργασία των γονιών, διεύθυνσης του σχολείου, δασκάλων και της κοινότητας έγιναν παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα σχολεία που το εφάρμοσαν.

Οι κύριοι υποστηρικτές του ‘Μαγειρεύω και Προσφέρω’ και χορηγοί των κουζίνων είναι ο Φιλελεύθερος, η Τράπεζα Κύπρου, ο ΄Όμιλος Σιακόλα΄ τα Τσιμεντοποιεία Βασιλικού, το ΙΚΕΑ, ο Νάσος Κτωρίδης, η Μαρίνα Βρυωνίδου και Άδωνης Γιάγκου.

Το σιτιστηκό πρόγραμμα του Γ’ δημοτικού Σωτήρας,στηρίζουν :
• Εταιρία Μητσίδης
• Argosy & Unilever (Άλτις ελαιόλαδο, Flora ηλιανθέλαιο)
• Γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης ΛΤΔ
• Mακαρονοποιία Αμμοχώστου-Θρίαμβος
• Gabriel St. Protopapas Food Suppliers Limited
• Σάββας Χατζηγιωρκής και Υιοι ΛΤΔ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ