Διαμαρτυρία με επεισόδια των μαθητών έξω από τη Βουλή

a 52 Ειδήσεις, Λευκωσία, Παιδεία




a 565 Ειδήσεις, Λευκωσία, Παιδεία

Λευκωσία: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 10 το πρωί, η συγκέντρωση της ΠΣΕΜ, έξω από τη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές έριξαν μικροαντικείμενα, ενώ κάποια στιγμή προκλήθηκε και ένταση, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι το σοβαρό.

Οι μαθητές ξεκίνησαν πριν από λίγο, να αποχωρούν από το χώρο.

Οι μαθητές απουσίασαν από την τρίτη έως και την Πέμπτη περίοδο από τις σχολικές μονάδες, διαμαρτυρόμενοι επειδή «ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας δεν έδωσε την ευκαιρία στο μαθητικό κίνημα, στις 11 και 18 Ιανουαρίου, να εκφράσει τις απόψεις του» για τους νέους κανονισμούς.

Η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της ΠΣΕΜ και του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες.

Όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση της η οργάνωση, «όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ. Κάτι που διασφαλίζεται από κανονισμό. Εντούτοις, καλούνται οι Διευθύνσεις να τιμωρήσουν όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση, επιδιώκοντας τη φίμωση των μαθητών».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αναμένοντας τους μαθητές». Επισήμανε δε πως, «σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς και στη βάση σχετικής γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας, οι απουσίες των μαθητών που γίνονται για διαμαρτυρίες που οργανώνονται από τις οργανώσεις ΕΣΕΜ ή ΠΣΕΜ, δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες».

 Το υπουργείο προσθέτει ακόμη ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης των νέων κανονισμών. Στο πλαίσιο της συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, ακούστηκαν όλες οι πλευρές και έγινε ευρεία και εξαντλητική συζήτηση πάνω στους προτεινόμενους κανονισμούς». Προσθέτει ακόμη ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα βελτιώσουν πολλές πτυχές της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων και θα εκσυγχρονίσουν το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, παρέχοντάς τους αποτελεσματική στήριξη μέσα στη σχολική μονάδα. «Οι κανονισμοί θα οδηγηθούν στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση και καλούνται όλοι να σεβαστούν τις αποφάσεις που θα ληφθούν μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες», διασαφηνίζε.

 Πηγή: philenews