Ο Υπουργός Παιδείας σε εγκαίνια Νηπιαγωγείου στο Αυγόρου (βίντεο)

IMG 1356 001 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία
IMG 1356 001 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Τα εγκαίνια του Α’ Δημοσίου Νηπιαγωγείου Αυγόρου τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής την περασμένη Παρασκευή, 3 Ιουνίου.

Το σχολείο αποπερατώθηκε το 2013 και περιλαμβάνει δύο Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφείο Διευθύντριας και Προσωπικού, Αίθουσα Ειδικής Εκπαίδευσης, Αποθηκευτικούς Χώρους, Κουζίνα, Χώρους Υγιεινής, στεγασμένη βεράντα και Παιχνιδότοπο, εξοπλισμένο με σύγχρονα παιχνίδια ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Πριν την τέλεση των εγκαινίων έγιναν αποκαλυπτήρια πλάκας εις μνήμη πεσόντων και αγνοουμένων.

IMG 1380 001 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς και οι ιερείς της κοινότητας.

IMG 1371 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αυγόρου, Κοινοτάρχης Παναγιώτης Μιχαηλάς, η Διευθύνουσα Νηπιαγωγός του σχολείου, κα Ανδρούλα Πάσιη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, κ. Βάσος Αριστοδήμου.

IMG 1374 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου.

IMG 1389 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Ο χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρευρίσκομαι σήμερα στην τελετή εγκαινίων του Α΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αυγόρου. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό οικοδόμημα, αισθανόμαστε ξεχωριστή χαρά, γιατί εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωσή τους και τη δυνατότητα να συνυπάρχουν και να δημιουργούν σε ένα όμορφο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Το νηπιαγωγείο το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό έργο εκπαιδευτικής υποδομής, για την ανέγερση του οποίου όλοι οι συντελεστές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Η Σχολική Εφορεία Αυγόρου, ο Σύνδεσμος Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα πρέπει, χωρίς αμφιβολία, να νιώθουν περήφανοι, γιατί έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα πραγματικό κόσμημα, με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, η αξιοποίηση των οποίων αναβαθμίζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την παρεχόμενη αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η κατασκευή του έργου αυτού άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα. Το νηπιαγωγείο χωροθετήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες των παιδιών, ενώ οι εγκαταστάσεις του διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και παρέχουν, ταυτόχρονα, εύκολη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους. Το κτήριο περιλαμβάνει δύο Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφείο Διευθύντριας και Προσωπικού, Αίθουσα Ειδικής Εκπαίδευσης, Αποθηκευτικούς Χώρους, Κουζίνα, Χώρους Υγιεινής, στεγασμένη βεράντα και Παιχνιδότοπο, εξοπλισμένο με σύγχρονα παιχνίδια ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Παιδαγωγικές αντιλήψεις και ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών αναγνωρίζουν την αξία και τη σημασία της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία επικεντρώνεται στις πρώτες εκπαιδευτικές εμπειρίες του παιδιού, στα πρώτα χρόνια της ζωής του, που είναι τα πιο καθοριστικά για την ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και, γενικότερα, τη θεμελίωση της εκπαίδευσής του.

Το κράτος, αναγνωρίζοντας την σημασία της Προδημοτικής Εκπαίδευσης και σε πλήρη εναρμόνιση με τις τάσεις και αντιλήψεις που επικρατούν στην Ευρώπη, εφάρμοσε, από τον Σεπτέμβριο του 2004, πρόγραμμα Υποχρεωτικής και Δωρεάν Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, συνεχίζεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων, αλλά και η ανέγερση σύγχρονων νηπιαγωγείων, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών και στις συντρέχουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τη Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου για το σημαντικό έργο που επιτελούν προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των παιδιών που φοιτούν στο Α΄ Νηπιαγωγείο Αυγόρου. Σε σας, τους μικρούς και αγαπητούς μας φίλους, που με την παρουσία σας δίνετε ζωή στον χώρο του Σχολείου, εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε καλό. Είμαι βέβαιος ότι αγαπάτε το σχολείο σας και περνάτε όμορφα εδώ, μαθαίνοντας πολλά και χρήσιμα πράγματα. Τα συγχαρητήριά μου εκφράζω επίσης στη Σχολική Εφορεία και στον Σύνδεσμο Γονέων για την υποστήριξη που παρέχουν στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου και διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στο έργο και στις προσπάθειές σας.

SotiraNews