Επιστολή απόλυσης στην Κενεβέζου

a 131
a 1896

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ με την Αιμιλία Κενεβέζου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός του ιδρύματος. Στο πλαίσιο εξορθολογισμού του ημικρατικού οργανισμού, το διοικητικό συμβούλιο είχε θέσει, μεταξύ άλλων, θέμα για υπαλλήλους αορίστου χρόνου που παίρνουν μισθό πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ και σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου.

Ωστόσο, οι συζητήσεις για μείωση του μισθού της δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα, καθώς όπως πληροφορούμαστε η Αιμιλία Κενεβέζου θεωρούσε εξαρχής πως υπάρχουν κι άλλοι υψηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι στο ΡΙΚ.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν δέχθηκε ποτέ την εξομοίωσή της με τους μόνιμους υπαλλήλους του ιδρύματος, οι οποίοι αμείβονται με βάση τις μισθολογικές κλίμακες του Δημοσίου και όχι βάσει συμβολαίου. Έτσι, έγινε μια προσπάθεια από πλευράς του διοικητικού συμβουλίου για παραμονή της στο ΡΙΚ με μείωση των απολαβών κατά 30%, αλλά και αποδοχή ενός από τους βασικούς όρους των συνεργατών αορίστου χρόνου, που είναι το 38ωρο.

Η Αιμιλία Κενεβέζου, δεν αποδέχθηκε τους όρους, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από το διοικητικό συμβούλιο να της σταλεί προειδοποιητική επιστολή απόλυσης οκτώ εβδομάδων. Της προτάθηκε επίσης όπως κάνει χρήση της άδειάς της.

Στην επιστολή πάντως που της αποστάλθηκε σημειώνεται πως σε περίπτωση που η κ. Κενεβέζου αποδεχτεί να συμβιβαστεί με το Δ.Σ. του ΡΙΚ, είναι δυνατόν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Αυτούσια η επιστολή απόλυσης

Κυρία Αιμιλία Κενεβέζου,

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι το ΔΣ του ΡΙΚ έχει αποφασίσει σε συνεδρία του στις 29/10/2014 τον τερματισμό της απασχόλησης σας ως συνεργάτιδα αόριστου χρόνου από την 1η 1ου 2015. Ως εκ τούτου η τελευταία εργάσιμη σας ημέρα είναι η 31η 12ου 2014 συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης.

Το ΡΙΚ θα σας καταβάλει την αναλόγια του μηνιαίου μισθού και την αναλόγια του 13ου που αντιστοιχούν στην εργασία σας μέχρι και τν 31η 12ου 2014. Σημειώνεται ότι όσον αφορά την αδεία ανάπαυσης σας, έχετε εξαντλήσει όλες τις μέρες που σας αναλογούν μέχρι την 31η 1ου 2014.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την όλη πρόσφορα σας στο ΡΙΚ και σας εύχομαι ότι καλύτερο στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Σημειώνεται ότι εφόσον η κ. Κενεβέζου αναθεωρήσει και συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του ΔΣ, εντός της προθεσμίας που λήγει την 1η 1ου 2015, τα δεδομένα είναι δυνατόν να αλλάξουν.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»