Θολό το τοπίο μετά την σύλληψη υπόπτων για φόνο Αγία Νάπας

CEB1 32 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1311 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Θολό είναι το τοπίο γύρω απο την παράδοση ή όχι στις Αρχές της Δημοκρατίας, των 2 καταζητούμενων για τον φόνο του 22χρονου Βρετανού στην Αγία Νάπα, που συνελήφθησαν χθες στα κατεχόμενα.

Η “αστυνομία” των κατεχομένων χθες στην Κερύνεια πέρασε χειροπέδες στους Μεχμέτ Ακπινάρ, 22 ετών και Σαλί Αχμέτ, 43 ετών, που καταζητούνταν από την Αστυνομία για την υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Βρετανού, Τζιόρτζ Λόου, την περασμένη Κυριακή στην Αγία Νάπα.

Οι δύο ύποπτοι, που φέρονται να μαχαίρωσαν τον νεαρό Βρετανό, συνελήφθησαν – σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα – για παραβίαση στρατιωτικής ζώνης και παράνομη είσοδο, αλλά και έξοδό τους στη βόρεια Κύπρο και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του λεγόμενου Δικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Δ/ντης Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ ανέφερε ότι ”Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε σήμερα από μέλος της Επιτροπής κατά της Εγκληματικότητας, μας έχει αναφερθεί ότι οι 2 ύποπτοι έχουν προσαχθεί σε ψευδοδικαστήριο, το οποίο διέταξε την τριήμερη προσωποκράτησή τους”.

Το γεγονός ότι οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για άλλα αδικήματα, την ώρα που εναντίον τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψής από τις Αρχές της Δημοκρατίας για το φονικό της Αγίας Νάπας, φαίνεται να περιπλέκει την κατάσταση, με το ενδεχόμενο παράδοσής τους στην Κυπριακή Δημοκρατία να παραμένει – μέχρι στιγμής – άγνωστο.

Οι εξελίξεις βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, η οποία αναμένεται να ζητήσει και επίσημα απο τις Αρχές των κατεχομένων την παράδοσή τους.

Ο κ.Οικονόμου συμπλήρωσε ότι ”είναι η Επιτροπή που κάνει διαβουλεύσεις με τις κατοχικές Αρχές, να δούμε τι θα γίνει. Ακόμη δεν έχουμε καμία ενημέρωση όμως. Γίνονται ενέργειες από μέρους της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, όπως οι δύο ύποπτοι παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές του κράτους, για να τύχουν του ανάλογου χειρισμού”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, επίσημη ενημέρωση από τις κατοχικές αρχές, οι οποίες θα έχουν τον τελευταίο λόγο, αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο λεγόμενος «Υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντάλ Χιουντάογλου, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν τους γνωστοποίησε ότι τα εν λόγω πρόσωπα είχαν διαφύγει στα κατεχόμενα – όπου και εν τέλει συνελήφθησαν – ενω ξεκαθάρισε ότι οι φερόμενοι ως δράστες δεν έχουν τουρκοκυπριακή καταγωγή, αλλά πρόκειται για έναν Τουρκοβούλγαρο και έναν Τουρκοϊορδανό.

Πηγή: Φιλελεύθερος