Μια ανάσα από τον τίτλο το ΑΠΟΕΛ

a 62
a 4531Η απονομή απομένει για να γραφτεί στην ιστορία το 22ο πρωτάθλημα για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς μετά το 1-0 μέσα στο ΓΣΖ επί της ΑΕΚ η διαφορά αυξήθηκε στους οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη θέση!

Ο Σέρτζιο το γκολ με φάουλ στο 63’, μεγάλες αποκρούσεις του Πάρντο με τον Τσάντο να είναι μοιραίος για την ΑΕΚ.

Α’ Μέρος
Υπήρχε άγχος στο πρώτο μέρος για τις δυο ομάδες, όμως παρά το 0-0 δεν ήταν κακό το θέαμα αφού υπήρξαν φάσεις και ρυθμός. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές αφού έκανε δικιά της την μπάλα στο πρώτο μέρος και προσπάθησε να βρει το γκολ έχοντας περισσότερες ευκαιρίες. Στο 20’ είχαμε την πρώτη απειλή των γηπεδούχων όταν ο Τομάς έκανε την κεφαλιά και ο Ολιβέιρα έσωσε, όμως η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τον ΑΠΟΕΛ. Δράστης ο Χαραλαμπίδης στο 27’ που από κοντά σημάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν και η μόνη σημαντική φάση των «γαλαζοκιτρίνων» αφού μετά έπιασε δουλειά ο Πάρντο. Στο 34’ απέκρουσε το μακρινό φάουλ του Ντα Σίλβα, ενώ στο 37’ ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός καθώς σταμάτησε το σουτ του Τσάντο στο ένα μέτρο. Το καλό τρίτωσε για τον Ισπανό στο νέο σουτ του Ντα Σίλβα στο 42’.

Β’ Μέρος
Το σκηνικό δεν έδειχνε να αλλάζει στο ξεκίνημα της επανάληψης με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και μια τεράστια ευκαιρία. Ήταν στο 56’ όπου ο Ζιλέ έκανε τη σέντρα λουκούμι στον Τσάντο αλλά αυτός σε άδειο τέρμα αστόχησε! Τέτοιες ευκαιρίες συνήθως στο ποδόσφαιρο πληρώνονται και ο ΑΠΟΕΛ τιμώρησε στο 63’ με ένα φάουλ του Σέρτζιο που άλλαξε το ματς. Αμέσως μετά ο Μπιτόν είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία για να το τελειώσει αλλά πλάσαρε πάνω στον Χαιμόφ ενώ στο 72’ ο Πάρντο είπε όχι και στον Παύλου. Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ του ΑΠΟΕΛ και όσο η ΑΕΚ δεν έβρισκε το γκολ οι «γαλαζοκίτρινοι» ανακτούσαν και τον έλεγχο και έτσι πήραν και τη νίκη.

ΑΕΚ (Μπεν Σιμόν): Χαϊμόφ, Γκριν(86’ Μέρτακκας), Ζιλέ, Σεράν, Καταλά, Λίνσεν(69’ Παύλου), Φαν Ντάικ, Ντα Σίλβα, Τομάς, Πάλιτς, Τσάντο.
ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Σέρτζιο, Κλουκόφσκι, Καρυπίδης, Ολιβέϊρα, Τζιόλης(77’ Πίντο), Μοράις, Μαντούκα(89’ Μπούντιμιρ), Χαραλαμπίδης, Αλέξάνδρου, Μπιτόν(86’ Μπέκμαν).

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ