Καλοκαίριασε…

a 7379 Νέα Αμμοχώστου
a 7379 Νέα Αμμοχώστου

Της Ζαφείρως Αναστασίου

Έχω επίγνωση πως η εποχή που διανύουμε είναι η Άνοιξη και όχι το Καλοκαίρι. Τα λουλούδια ανθίζουν, έρχονται τα χελιδόνια και το κρύο αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί. Απλά αυτή την εποχή, υπάρχουν κάποια σημάδια που μας θυμίζουν πως το καλοκαίρι πλησιάζει… 

Καταρχάς, ο ήλιος γίνεται καθημερινό φαινόμενο. Η μέρα μεγαλώνει, αργεί να νυχτώσει, ενώ η θερμοκρασία αρχίζει ν’ανεβαίνει κατακόρυφα και ξεκινούν να μας πια΄νουν οι ζέστες. Ο παγωτάρης αρχίζει να κυκλοφορεί (τον είδα) και η ακαδημαική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και για μαθητές αλλά και φοιτητές.

Επιπρόσθετα, αρχίζουμε να χτυπούμε τα πρώτα φραπέ! Παράλληλα, σταματούμε τις σοκολάτες (ψέματα) και ξεκινούμε τα παγωτά. Ξεκινούμε, επίσης, το ψάξιμο για το κατάλληλο μαγιό και αρχίζουμε να χτυπιούμαστε (όπως τα χταπόδια) στα γυμναστήρια για να παρουσιαστούμε στην παραλία.

Αρχίζει η Αγία Νάπα να γεμίζει σιγά σιγά με κόσμο (άρχισε ήδη). Αρχίζει να μυρίζει θάλασσα και έχουμε έντονη επιθυμία για μπύρα και ice-tea.

Τα γυαλιά ηλίου γίνονται απαραίτητο αξεσουάρ. Τα καταστήματα γεμίζουν με καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια (αφορμή ψάχνουμε οι γυναίκες για shopping). Τα ρούχα μας αρχίζουν να λιγοστεύουν και τη θέση των παλτό και των πουλόβερ πέρνουν τα κοντομάνικα. Αποθηκεύουμε τις μπότες και ξεκινάμε να φοράμε φλιπ-φλοπ και σανδάλια.

Επίσης, ανυπομονούμε να μαυρίσουμε και να αποκτήσουμε αυτό το περίφημο “σοκολατοχρώμα”. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί έρχεται το καλοκαίρι, η ωραιότερη εποχή του χρόνου, που όλοι περιμένουμε με ανυπονησία ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ετοιμαστείτε!