Απειλές Μεντβέντεβ προς Ευρωπαϊκή Ένωση

a 72 Ειδήσεις
a 4692 ΕιδήσειςΜε επανεξέταση του μεριδίου που καταλαμβάνει το ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, απείλησε ο Ρώσος Πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου Ρωσίας-ΕΕ.

Εάν είπε, η διευθέτηση που προτείνεται από την ΕΕ για τη χρηματοωπιστωτική κρίση στην Κύπρο, ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα. “Το σχήμα που προτείνεται αυτήν την στιγμή στην Κύπρο μοιάζει σήμερα τελείως παράλογο”, είχε μόλις προηγουμένως δηλώσει από το βήμα της συνόδου συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απάντησε έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας:”Εχω επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας στην υπόθεση αυτή…”, είπε.

Νωρίτερα ο κ. Μεντβέντεβ είχε επίσης δηλώσει σε συνέντευξή του προς ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι “όλα τα δυνατά σφάλματα” έχουν διαπραχθεί και απείλησε με επανεξέταση του μεριδίου που καταλαμβάνει το ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Πηγή: ΑΝΤ1