Τέλος για τον ΑΠΟΕΛ ο Πάουλο Σέρζιο

a 154
a 3620

Από τη στιγμή που η εικόνα των γαλαζοκιτρίνων ήταν επιεικώς απαράδεκτη, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια, όλα χθες πήραν τον (φυσιολογικό) δρόμο τους. Πλήρωσε το μάρμαρο ο Πάουλο Σέρζιο, ο οποίος μετά από 137 μέρες στην ομάδα και τέσσερις νίκες σε 18 αγώνες (φιλικοί και επίσημοι), «κούνησε» μαντίλι. Ο προπονητής που με δικά του «υλικά» έχτισε τον φετινό ΑΠΟΕΛ, αποτυγχάνοντας παταγωδώς να σερβίρει εύγεστο… φαγητό, πέρασε το κατώφλι της εξόδου.

Πέρα από το γεγονός πως όσο περνούσε ο καιρός «έχανε» και περισσότερο τα αποδυτήρια, δεν έδειξε να καταλαβαίνει ποιες είναι οι πραγματικές απαιτήσεις των γαλαζοκιτρίνων. Δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος των προσδοκιών και δεν χωρούσε το μυαλό του ότι δεν αρκούν οι υποσχέσεις, οι οποίες στην πορεία αποδείχθηκαν «κούφιες». Δεν κατάλαβε πως, καλή η στήριξη της διοίκησης και η εν λευκώ διαχείριση της ομάδας, αλλά αν δεν βάλει τα κλειδιά στη μηχανή, το κύμα θα τον έβγαζε εκτός «Αρχαγγέλου». Και στο προχθεσινό ματς με την Άιντραχτ, στέρεψαν οι σταγόνες υπομονής των ιθυνόντων στην εταιρεία. Το παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα αποτέλεσε την «ταφόπλακα», με τις τοποθετήσεις του αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα να δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν έλεγε να κατέβει από το συννεφάκι του. Μίλησε για ατυχία και δήλωνε ικανοποιημένος! «Σφύριξε» αδιάφορα στη γιούχα της εξέδρας, λες και δεν γνώριζε πως άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση της απόλυσής του. Δεν μπήκε στη νοοτροπία του ΑΠΟΕΛ ο Πάουλο και φυσιολογικά, «πακέταρε» από τον «Αρχάγγελο».

Κούρσα με το χρόνο για τον διάδοχο

Ήταν να μην κοπεί το σχοινί με τον Πάουλο Σέρζιο. Από την ώρα που αυτό έγινε πράξη, η κούρσα της διαδοχής του Πορτογάλου στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ «άναψε» για τα καλά και πλέον, οι φίλοι της ομάδας αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις.

Στην ευθεία του τερματισμού «τρέχουν» δυναμικά οι Ραν Μπεν Σιμόν και Ρόνι Λέβι (ακολουθούν πίσω τους οι Δώνης, Κούπερ, Τσιώλης), με τις περιπτώσεις αμφοτέρων των Ισραηλινών προπονητών να παρουσιάζουν μεταξύ τους διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Συγκεκριμένα, ο τέως τεχνικός της ΑΕΚ συγκεντρώνει τις περισσότερες συμπάθειες από τη διοίκηση, ιδιαίτερα από τον Φοίβο Ερωτοκρίτου, θεωρείται ο ιδανικότερος για να πάρει τα… κλειδιά του «Αρχαγγέλου», πλην όμως διατηρεί τριετές συμβόλαιο με τη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ο αποκλεισμός της ομάδας από το Γιουρόπα Λιγκ (βλέπε Παντούρι) και το μέτριο ξεκίνημα στις εντός συνόρων υποχρεώσεις (δύο νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα), όμως, δεν δημιούργησαν το ιδανικότερο κλίμα για τον 42χρονο τεχνικό (σήμερα, η Χάποελ Τελ Αβίβ αγωνίζεται με τη Χάποελ Ρα Ανανά). Η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων φέρεται αποφασισμένη να παλέψει όσο σηκώνουν τα (στενά) χρονικά περιθώρια το ενδεχόμενο επιστροφής του Ραν Μπεν Σιμόν στα κυπριακά γήπεδα, με την ελπίδα πως η δεύτερη προσπάθειά της για να περάσει «βέρες» με τον Ισραηλινό θα στεφθεί με επιτυχία. Πάντως, ήταν και είναι ψηλά τα εμπόδια, όχι όμως στον βαθμό που να θεωρούνται ανυπέρβλητα.

Όσον αφορά στον Ρόνι Λέβι, προτάθηκε εδώ και περίπου ένα μήνα. Με τον πρώην προπονητή της Ανόρθωσης να παρουσιάζεται «ζεστός», προκρίνεται από υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, θέτοντας έτσι σοβαρή υποψηφιότητα. Το γεγονός πως γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, δούλεψε σε ομάδες της πατρίδας του που έκαναν πρωταθλητισμό και δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, τον έφεραν ψηλά στη λίστα των υποψηφίων.

Από εκεί και πέρα, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και έμειναν οι περιπτώσεις προπονητών που δούλεψαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν να επιδείξουν επιτυχίες στις ομάδες που εργάστηκαν. Αναφερόμαστε στους Σάκη Τσιώλη, Γιώργο Δώνη και Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι οποίοι βρίσκονται στα υπόψη των ιθυνόντων της εταιρείας. Μέχρι χθες, πάντως, ιδιαίτερα οι δύο τελευταίοι βρίσκονταν ένα βήμα πιο μπροστά από τον πρώτο. Ο Δώνης, πάντως, είχε ως παίκτες του στο παρελθόν τους Αλωνεύτη, Αλεξάνδρου (Λάρισα), Ολιβέιρα (Ατρόμητο) και Μαντούκα (ΑΕΚ), κάτι που προσμετράται με θετικό πρόσημο.

Οι εξελίξεις τρέχουν στον ΑΠΟΕΛ, με τη διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου να θέλει να καταλήξει στην ιδανικότερη επιλογή, έχοντας όμως ως αντίπαλο τον χρόνο. Θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο, αν κλείσει τη σημαντική αυτή «τρύπα» μέχρι μεθαύριο και ο νέος προπονητής βρεθεί στο ΓΣΠ για να πάρει μία πρώτη… γεύση από την ομάδα που αγωνίζεται με τον Άρη.

Πηγή: SentraGoal