Σύριοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ελληνοκύπριους μαθητές

α 1 Ειδήσεις
α 37 ΕιδήσειςΑιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί σε σχολείο της Λάρνακας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας μαθητής και άλλοι τρεις να φέρουν επιπόλαια τραύματα. Για την υπόθεση η Αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια μαθητές, συριακής καταγωγής, ηλικίας 20 και 17 χρόνων αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται, γύρω στις 09:45 το πρωί, δύο αδέλφια συριακής καταγωγής, ηλικίας 20 και 17 χρόνων που φοιτούν στην τρίτη τάξη της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, διαπληκτίστηκαν με Ελληνοκυπρίους μαθητές, οι οποίοι κάθονταν σε παρακείμενο παγκάκι στην αυλή του σχολείου, επειδή θεώρησαν ότι οι νεαροί μιλούσαν γι’ αυτούς.

Οι Σύριοι ζήτησαν το λόγο από τους Ελληνοκύπριους με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη.

Όπως ανέφερε στο philenews, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και υπεύθυνος του ΤΑΕ, Πάμπος Ζαχαρίου, ο 17χρονος ανέσυρε σουγιά και τραυμάτισε ένα 16χρονο Κύπριο 5 εκατοστά κάτω από τη μασχάλη κι έναν ακόμη μαθητή στο δάχτυλο του χεριού του, ενώ προκάλεσε επιπόλαια τραύματα σε άλλους δύο νεαρούς.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου εισήχθη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός έφερε τομή από μαχαίρι μήκους πέντε εκατοστών και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Οι υπόλοιποι τρεις νεαροί απολύθηκαν από το Νοσοκομείο αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά το περιστατικό οι δύο Σύριοι έφυγαν από το σχολείο.

Η Αστυνομία εξέδωσε εναντίον τους εντάλματα σύλληψης και πριν από λίγη ώρα τους συνέλαβε.

Πηγή: ΚΥΠΕ