Καμπάνια “αγοράζω κυπριακά” από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

a 77 Ειδήσεις
a 5421 ΕιδήσειςΕκστρατεία προώθησης κυπριακών προϊόντων με σύνθημα “Αγοράζω κυπριακά” εγκαινίασε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η εκστρατεία ξεκίνησε με τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.ucy.ac.cy/buycypriot και στόχο την ενημέρωση των πέραν των οχτώ χιλιάδων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των δώδεκα χιλιάδων αποφοίτων, για τα κυπριακά προϊόντα.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, σε μέρες όπου το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται επικίνδυνα, με πρώτα θύματα τους νέους ανθρώπους – αναπόφευκτα ανάμεσά τους και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου – θα πρέπει ο καθένας από εμάς, αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, να κάνει τη δική του προσπάθεια, ώστε να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

“Η περίοδος που διανύουμε σημειώνει πρέπει να χαρακτηρίζεται από κοινωνική αλληλεγγύη και από δράσεις που θα αποσκοπούν στην κοινωνική συνοχή. Για παράδειγμα, αν ο καθένας μας αγόραζε κυπριακά προϊόντα, στην ουσία, θα δημιουργούσε ένα τροχοπέδη στην αύξηση της ανεργίας. Εάν ο καθένας μας αγοράζει κυπριακά προϊόντα τότε θα μπορούμε να ευελπιστούμε ότι δε θα φτάσουμε στα επίπεδα του άλλου ευρωπαϊκού νότου. Και όταν η αγορά κυπριακών προϊόντων είναι αδύνατη, για διάφορους και ποικίλους λόγους, τότε ας βάλουμε ως προτεραιότητα να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα” προστίθεται.

Η εκστρατεία προώθησης των κυπριακών προϊόντων θα ενισχυθεί και από δράσεις, όπως είναι η πραγματοποίηση εκθέσεων προϊόντων, καθώς και άλλες προωθητικές ενέργειες.

Το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να θέσει υπόψη του Γραφείου Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Κύπρου οποιοδήποτε κυπριακό προϊόν με στόχο την προώθησή του στο τηλέφωνο 22894367 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση prinfo@ucy.ac.cy.