Επικρίσεις άδικες εναντίον της Εκκλησίας

a 116 Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Αριστοτέλους
a 7594 Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Αριστοτέλους

Του Σωκράτη Αριστοτέλους

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ μια επιστολή που έφερε τον τίτλο “Τι ειρωνεία!”. Η επιστολή έφερε την υπογραφή: “Αμαρτωλή”. Η γυναίκα αυτή, που έκρυβε το όνομά της, έχυσε όξος και χολή στην Εκκλησία κατηγορώντας τον κλήρο ότι δε βοηθά τους φτωχούς και πεινασμένους… 

Νομίζω ότι εσκεμμένα μιλά για την εκκλησία η άγνωστη κυρία. Ο κλήρος είναι οργανωτής και πρωτοπόρος στο φιλανθρωπικό έργο πάντα και προπαντός στις δύσκολες αυτές μέρες.

Βλέπω στην επαρχία μας, τον Μητροπολίτη, κ.κ. Βασίλειο από την πρώτη στιγμή να δίνει εντολή στους κληρικούς να αρχίσουν εντατικά το φιλανθρωπικό έργο, το οποίο νυχθημερόν συνεχίζεται, βοηθώντας αυτούς που έχουν ανάγκη.

Εδώ στη Σωτήρα, από τον περασμένο Αύγουστο, ένα δωμάτιο στον περίβολο του ναού μετατράπηκε σε αποθήκη, στην οποία μαζεύονται τρόφιμα, ρουχισμός, είδη υγιεινής, και βοηθούνται οικογένειες που έχουν ανάγκη. Οι τέσσερις ιερείς της κοινότητας και τα παιδιά των Κατηχητικών βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει.

Κυρία μου, πρέπει να ξέρετε ότι τόσο εδώ, όσο και στην Ελλάδα, εάν η εκκλησία δεν έκανε το καθήκον της, τα πράγματα θα ήταν τρισχειρότερα. Απευθύνεσαι και λες στους κληρικούς: “Ανοίξτε τα ταμεία σας!” Τα ταμεία, κυρία μου, είναι πάντα ανοικτά και δίνει η εκκλησία αυτά που μπορεί. Αλλά, οπωσδήποτε, άγνωστη κυρία μου, είστε πεπεισμένη ότι ο ουρανός βρέχει αδιάκοπα χρήματα στα εκκλησιαστικά ταμεία. Άδικα, λοιπόν, κατηγορείτε την εκκλησία, αγαπητή μου κυρία και αυτό θα το διαπιστώσετε αν καλόπιστα το ερευνήσετε.