Πάνε για «αρραβώνα» Λιλλήκας και Κουλίας

a 103 Ειδήσεις
a 1869 Ειδήσεις

Ένα “ειδύλλιο” που χρονολογείται φαίνεται να οδεύει προς ευτυχή κατάληξη και δεν αποκλείεται Ζαχαρίας Κουλίας και Γιώργος Λιλλήκας να ενώσουν δυνάμεις πολύ πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, Γ.Λιλλήκας και Ζ.Κουλίας θα έχουν εντός των προσεχών ημερών συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν τρόπους εμβάθυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

Επί του παρόντος θέμα ένταξης του ανεξάρτητου βουλευτή Αμμοχώστου στη Συμμαχία Πολιτών δεν τίθεται, αλλά αυτό δεν αποκλείεται, λαμβανομένου υπόψη ότι οι λόγοι που κρατούσαν μέχρι πρόσφατα τον κ. Κουλία μακριά φαίνεται να έχουν παρέλθει.

Αιτία της αναθέρμανσης των σχέσεων Λιλλήκα-Κουλία αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ΔΗΚΟ οι οποίες δείχνουν πως για τον Νικόλα Παπαδόπουλο το θέμα επιστροφής του βουλευτή βρίσκεται εκτός ατζέντας. Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών είναι η αναθέρμανση του ειδυλλίου Λιλλήκα-Κουλία, το οποίο είχε ξεκινήσει εντός του 2013 με την ίδρυση της Συμμαχίας Πολιτών αλλά δεν είχε αποδώσει καρπούς.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κουλίας δεν θέλησε να ενταχθεί στη Συμμαχία ως βουλευτής, ωστόσο, οι σχέσεις παρέμειναν αγαστές.

Ο βουλευτής Αμμοχώστου επέλεξε τότε να μείνει εκτός Συμμαχίας ευελπιστώντας ότι με την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην προεδρία του ΔΗΚΟ, για την οποία είχε εργαστεί και ο ίδιος, θα γινόταν κατορθωτή η επανένταξή του στο κόμμα. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν έγιναν οποιεσδήποτε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του ΔΗΚΟ για επανένταξη στελεχών που είχαν φύγει επί προεδρίας Καρογιάν. Σ’ αυτό ήρθαν να προστεθούν και πληροφορίες ως προς το πώς προτίθεται να κινηθεί στην επαρχία Αμμοχώστου ο κ. Παπαδόπουλος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, μέσα από την προώθηση στενών συνεργατών του.

Φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες του κ. Κουλία πραγματοποιούν εδώ και καιρό συσκέψεις για το ποιες κινήσεις θα γίνουν ενόψει των αποφάσεων του ΔΗΚΟ και ενόψει βουλευτικών εκλογών.

Ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής Αμμοχώστου το μόνο που δηλώνει στο παρόν στάδιο είναι πως στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι και πάλι υποψήφιος «είτε μόνος είτε με πολλούς». Είπε ακόμα ότι προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα για το πώς ακριβώς θα είναι παρών στις βουλευτικές εκλογές του 2016.

Οι κινήσεις Κουλία παρακολουθούνται διακριτικά από το ΔΗΚΟ το οποίο μέσα από διάφορα κανάλια προσπαθεί να καταγράφει τις προθέσεις του βουλευτή και κυρίως να μάθουν περισσότερα για τις συσκέψεις στην επαρχία Αμμοχώστου. Επισήμως πάντως αποφεύγουν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ