Δεν είναι, πλέον, ο Τζίμης από τη Σωτήρα, αλλά ο Χριστοφή της Σιόν…

a 11 Νέα Αμμοχώστου
Του Ιάκωβου Κακουρή:

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας το ενδεχόμενο της επιστροφής του Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια. Έχει μπόλικο δρόμο, είναι αλήθεια, το σενάριο της επιστροφής του Τζίμη, ωστόσο οι οπαδοί των πρασίνων έχουν «ζεσταθεί» μόνο με την ιδέα. Το ρεπορτάζ λέει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πρόκριση σε βάρος της Μπρόντμπι. Λογικό…

a 1114 Νέα Αμμοχώστου

Αν η Ομόνοια καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Δανών, θα βάλει ακόμη περισσότερο «ζεστό» χρήμα στο ταμείο της, ενώ θα είναι ανοικτή η πόρτα για το μεγάλο όνειρο κάθε «τριφυλλοφόρου» που -στην παρούσα φάση- είναι η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ που φέτος μοιράζουν πολύ περισσότερα απ’ ό,τι τις προηγούμενες περιόδους.

Δεν είναι, πλέον, ο Τζίμης από τη Σωτήρα, αλλά ο Χριστοφή της Σιόν…
Πολύ απλά, πρόκριση σε βάρος της Μπρόντμπι θα επιτρέψει στον Δώρο Σεραφείμ και τη διοίκησή του να κάνουν μία μετεγγραφή επιπέδου… Δημήτρη Χριστοφή. Χωρίς τα έσοδα από τη συμμετοχή στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι κομμάτι δύσκολο…

Εμπόδια, βέβαια, υπάρχουν κι άλλα, εξίσου ψηλά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τζίμης ανήκει στη Σιόν, όπου αφεντικό είναι ένας… «μισότρελος» (ίσως και κάτι παραπάνω…) εκατομμυριούχος, ονόματι Κριστιάν Κονσταντίν. Κατά καιρούς, ο τύπος έχει κάνει άνω – κάτω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τις παραξενιές του.

Έτσι, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο των διαπραγματεύσεων. Το σίγουρο είναι ότι έχει «στήσει» την Ομόνοια, η οποία περιμένει τη δόση του προηγούμενου Αυγούστου (ύψους 150 χιλιάδων ευρώ) για τη μετεγγραφή του Κύπριου διεθνούς. Με το έτσι θέλω δεν πληρώνει, γι’ αυτό και η υπόθεση έχει καταλήξει στα δικαστήρια.

Εάν υλοποιηθεί η μετεγγραφή του Χριστοφή, θα πρόκειται για μεγάλη υπέρβαση για την Ομόνοια. Σήμερα, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει όσα πλήρωσε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου για να τον αποκτήσει από το Παραλίμνι (ένα εκατομμύριο παλιές καλές κυπριακές λίρες!), ούτε κι όσα πλήρωσε ο Κονσταντίν για να τον πάρει από την Ομόνοια στη Σιόν. Θα πρέπει όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό.

Πάμε τώρα στην ουσία της ενδεχόμενης επιστροφής Χριστοφή στους πράσινους. Μιλάμε για μία… μετεγγραφή αεροδρομίου. Θεωρείται σίγουρο ότι ο ενθουσιασμός των οπαδών της Ομόνοιας θα εκτοξευθεί στα ύψη. Θα εμπεδωθεί ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα, οι πωλήσεις της μπίρας Ομόνοια θα αυξηθούν σημαντικά, όπως επίσης και τα εισιτήρια διαρκείας. Επικοινωνιακά, ίσως να μην υπάρχει αντίπαλος για τον Τζίμη.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, μόνο ένας… ανισόρροπος προπονητής δεν θα ήθελε σε μία κυπριακή ομάδα έναν τέτοιον ποδοσφαιριστή. Κι ο Καϊάφας δεν συγκαταλέγεται σ’ αυτούς. Γνωρίζει ότι η γραμμή κρούσης του θα ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Χριστοφή μπορεί να μην είναι ο ποδοσφαιριστής που από μόνος του θα καλύψει τα 17 τέρματα που πέτυχε ο Ποτέ στην περσινή σεζόν, αλλά όλη την υπόλοιπη δουλειά στην επίθεση την ξέρει όσο κανένας άλλος Κύπριος. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Εθνική Κύπρου, είναι σήμερα το πρώτο βιολί.

Γρήγορος, διεισδυτικός, με δυνατό σουτ, παθιασμένος, μαχητής, μπορεί να εκθέσει κάθε άμυνα στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αν προσθέσουμε ότι θα επιστρέψει πιο έμπειρος και πιο ώριμος από τη διεθνή θητεία του, τότε το γλυκό δένει ακόμη περισσότερο. Διότι δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με τον Τζίμη από τη Σωτήρα, αλλά με τον Χριστοφή της Σιόν…

Πηγή: SentraGoal