Έπεσαν οι υπογραφές για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας

CEB1 30 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
CEB1 1189 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Με στόχο τον καθορισμό της στρατηγικής για ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Σωτήρας, υπογράφηκαν πρόσφατα τα συμβόλαια που αφορούν την εκπόνηση μελέτης για Διαμόρφωση και Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Σωτήρας.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Σωτήρας Γεώργιο Τάκκα και το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας συμβούλων-μελετητών “M.G. Karras & Associates”, Γιώργο Καρρά, ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Σωτήρας είπε πως «γενικός στόχος της μελέτης είναι να καθορίσει τη στρατηγική για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής της Σωτήρας, αλλά και ο σχεδιασμός για τον εξωραϊσμό και την ανάπλαση ολόκληρης της παραλιακής περιοχής και της παράκτιας ζώνης της Σωτήρας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των ακτών και την ορθή διαχείριση της περιοχής του δικτύου Natura 2000 καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των περιοχών προστασίας λουόμενων».

Ανέφερε επίσης ότι «ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει βιώσιμη διαχείριση της παραλιακής περιοχής με ανάπλαση και διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του υφιστάμενου οδικού δικτύου, καθορισμό πρόσβασης προς το παραλιακό μέτωπο, εμπορικές αναπτύξεις, όπως καφεστιατόρια, υπαίθρια αθλητικά κέντρα, χώρους καλλιτεχνικών δημιουργιών, υπαίθρια μουσεία διαφόρων θεματολογιών, χώροι πρασίνου και άλλα».

Η μελέτη θα περιλαμβάνει επίσης «πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο κατά μήκος της ακτογραμμής, φωταγώγηση, φύτευση πρασίνου, χώρους στάθμευσης, δημιουργία κυματοθραυστών στη θάλασσα καθώς και μελέτη για προστασία του υφιστάμενου νησιού Αγίας Θέκλας στο οποίο υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής διάβρωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ