«Η Ελλάδα ντροπιάστηκε με το φιάσκο»

a 87
a 1853

Τα διεθνή Μέσα και η UEFA έκαναν εκτενή αναφορά στην ήττα ντροπής της Εθνικής μας ομάδας από τη Νησιά Φερόε.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τονίζει στο βασικό της θέμα για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στα προκριματικά του Euro 2016, πως «Τα Νησιά Φερόε άφησαν το στίγμα τους».

Μάλιστα, υπάρχει και ξεχωριστή αναφορά στο μέγα κάζο που υπέστη η Εθνική μας στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου και γίνεται λόγος για απόγνωση της Ελλάδας. «Αδυνατούσε ο Ρανιέρι να εξηγήσει τα αίτια του αποτελέσματος. Έχασαν την πίστη τους στην ομάδα οι Τοροσίδης και Κονέ».

Η βρετανική «Daily Mail» αναφέρεται στην διαφαινόμενη απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι από τον πάγκο της «γαλανόλευκης», γράφοντας: «Κοντά στην απομάκρυνση από τον πάγκο ο Ιταλός τεχνικός μετά την εξευτελιστική ήττα. Δεν βοήθησαν τους εαυτούς τους οι παίκτες του, αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους για την εστία των Νήσων Φερόε».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν με το «πάθημα» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και οι συμπατριώτες του Ρανιέρι, με τη Gazzetta dello Sport να υποστηρίζει ότι: «Ο Ρανιέρι είχε την ευκαιρία για τη… λύτρωσή του έπειτα από το κακό ξεκίνημα της Ελλάδας στα προκριματικά, όμως τα Νησιά Φερόε ξεπέρασαν κάθε προσδοκία».

Για ήττα – σοκ της «ομάδας που πριν μια δεκαετία κατέκτησε το Euro και είχε παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας» κάνει λόγο το αμερικανικό FoxSports, ενώ οι Γερμανοί, μέσω του spiegel.de, τονίζουν: «Η Ελλάδα ντροπιάστηκε με το φιάσκο από τα Νησιά Φερόε».

Πηγή: gazzetta.gr