Αγία Νάπα-Πρωταράς και ξερό ψωμί

a 48 Νέα Αμμοχώστου
a 7531 Νέα Αμμοχώστου
Της Ζαφείρως Αναστασίου

Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η συμφωνία των Κινέζων για εμπορικό κέντρο στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Ακόμη, λίγους μήνες πριν, ανακοινώθηκε πως αναμένεται αυξημένη άφιξη από Ρώσσους τουρίστες. Όλα αυτά με έβαλαν σε σκέψεις… Κινέζοι στη Λάρνακα, Ρώσοι στη Λεμεσό, στην Αμμόχωστο όμως;…

Η Λάρνακα, πανηγυρίζει τώρα που υπογράφθηκε η συμφωνία με τους Κινέζους κροίσους, στο παλιό αεροδρόμιο.

Η Λεμεσός από την άλλη, έχει μεγάλη οικονομική στήριξη από τους Ρώσσους μεγιστάνες. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς (πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea) έμεινε να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λεμεσού.

Τα κανάλια από την άλλη τείνουν να έχουν μια έντονη αγάπη προς τη Πάφο. Μειωμένος ο τουρισμός στηn Πάφο, αυξημένος ο τουρισμός στη Πάφο κτλ.

Και εμείς οι Αμμοχωστιανοί; Γιατί το είπαμε, to ξεκαθαρίσαμε πως υπάρχει ελεύθερη Αμμόχωστος! Αλλά απ’ ότι φαίνεται, όμως, για ακόμα μια φορά μας ξέχασαν. Εμείς δεν έχουμε ούτε κροίσους Κινέζους, ούτε μεγιστάνες Ρώσους, ούτε διαφήμιση από κανέναν!

Ούτε καν τη στήριξη της Κυβέρνησης, γιατί σημειώστε πως η μαρίνα της Αγίας Νάπας φτιάχνεται από ιδιώτες και όχι από κανένα παχουλό κονδύλι της Κυβέρνησης. Εμείς, η ελεύθερη Αμμόχωστος τόσα χρόνια βαδίζουμε μόνοι. Εξακολουθούμε, όμως, να είμαστε ο νούμερο ένα προορισμός στην Κύπρο!

Ας είναι καλά, όμως, ο εσωτερικός τουρισμός. Οι κάτοικοι της Λευκωσίας πάνω απ’όλα αγαπούν και στηρίζουν την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά και πρέπει να τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Όπως και να το κάμουμε Λευκωσιάτης χωρίς εξοχικό στον Πρωταρά, δε λέει!

Με μεγιστάνες ή χωρίς, διαφήμιση ή χωρίς, η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, θα γεμίσουν όπου να’ναι από τουρίστες. Και όχι γιατί έχουμε μεγάλα εμπορικά κέντρα, πλούσιους επενδυτές κτλ… Απλά γιατί τυγχαίνει να έχουμε τον πιο αληθινά όμορφο τόπο. Με πανέμορφες παραλίες, εξαιρετικά ξενοδοχεία, γευστικότα εστιατόρια και ταβέρνες αλλά κυρίως τον πιο φιλόξενο κόσμο. Και αυτό δεν μπορεί να το εξαγοράσει κανένας Ρώσος ή Κινέζος ή ό,τι ράτσα θέλει ας είναι, πολυεκατομμυριούχος!