Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών ο Λ. Τράττος

a 19
a 6502

“Ξημερώνει νέα μέρα στη διαιτησία”, δήλωσε

Νέα σελίδα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου, καθώς ο Λεόντιος Τράττος βγήκε νικητής στην “μονομαχία” του με τον Γιώργο Πάπουτσο με διαφορά “στήθους” όπως ανέφερε και την Δευτέρα ο “Σκοτεινός”, και αναλάμβανει πλέον τα καθήκοντα του προέδρου…

Ο Λεόντιος Τράττος αναδείχτηκε νικητής με 189 ψήφους έναντι 179 του Γιώργου Πάπουτσου, ενώ ο έτερος ανθυποψήφιος, Χάρης Γλυκής είχε αποσυρθεί πριν την εκλογική διαδικασία και υποστήριξε τον Λεόντιο Τράττο.

Μετά την εκλογή του, με δάκρυα στα μάτια ο Λεόντιος Τράττος δήλωσε: “Έδωσα ένα τίμιο αγώνα με αξιοπρέπεια και κατάφερα να πετύχω αυτή τη νίκη όχι μόνο δική μου αλλά του Συνδέσμου. Θεωρώ ότι ο Κύπριος διαιτητής βγήκε δικαιωμένος και νικητής από αυτό το αποτέλεσμα. Ξημερώνει μια νέα μέρα για την διαιτησία μας. Θέλω να συμβάλω στην ενίσχυση αξιοπρέπειας του Κύπριου διαιτητή και είμαι σίγουρος ότι μαζί με το νέο διοικητικό συμβούλιο θα τα καταφέρουμε”.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Πάπουτσος συνεχάρη τον νικητή και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου
Στην επαρχία Λεμεσού, οι δύο που εκλέγονται χωρίς αντιπάλους είναι ο Αριστείδης Χρίστου και ο Στέλιος Νικήτα, ενώ και από την επαρχία Πάφου μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Μιχάλης Μιχαήλ. Στην επαρχία Λάρνακας-Αμμοχώστου, οι Κωμοδρόμος και Νεοφύτου θα είναι μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι των επαρχιών στον ΣΔΚ.

Αποτελέσματα Λάρνακας/Αμμοχώστου
Χρίστος Ηλία 24, Κώστας Ψευδιώτης 37, Μιχάλης Κωμοδρόμος 45, Κυριάκος Νεοφύτου 53.

Πριν την εκλογική διαδικασία
Παρουσία 400 ατόμων από τα οποία ψήφισαν 375 διεξήχθη η εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, ενώ προέδρος για τις ανάγκες της συνεδρίας ήταν ο Βάσος Σταύρου και έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Κωστάκης Κωνσταντίνου, ο διευθυντής της Σχολής Διαιτησίας, Σταύρος Σταύρου και πολλοί παλιοί και νέοι διαιτητές και παρατηρητές.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο Χάρης Γλυκής απέσυρε την υποψηφιότητά του και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Λεόντιου Τράττου, ενώ πριν την διαδικασία της εκλογής, μίλησαν οι δύο υποψήφιοι στα 200 και πλέον άτομα που έδωσαν το παρών.

Ο Γιώργος Πάπουτσος είπε αρχικά: “Θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου για τα όσα έχουμε ακούσει από τον κ. Τράττο. Γνωρίζετε την ποιότητα του χαρακτήρα μου. Υποβάλω την υποψηφιότητα μου, έχω την εμπειρία και ως μη ενεργό μέλος μπορώ να δημιουργώ ιδανικές συνθήκες για τους διαιτητές όπως έπραξα και τα τελευταία πέντε χρόνια. Στόχος μου πάντα ήταν η ενότητα και είμαι εδώ για να στηρίξω όσα πετύχαμε”.

Από την πλευρά του, ο Λεόντιος Τράττος τόνισε μεταξύ άλλων: “Μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό αποφάσισα να υποβάλω την υποψηφιότητα μου για την προεδρία του συνδέσμου διαιτητών. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι πολλές φορές διαφώνησα με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ο τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ δεν απέδιδε και χρίζει σοβαρής βελτίωσης”.

“Δεσμεύομαι να προτείνω τριμελή επιτροπή προσφορών που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του συνδέσμου, επιτροπή παραπόνων στην οποία όλοι διαιτητές θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τα παράπονα τους, να ορίσω εκπρόσωπο τύπου του συνδέσμου που θα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, να έχω συναντήσεις με όλους τους διαιτητές και να δουλέψω με όλους. Τις τελευταίες μέρες και αφότου υπέβαλα υποψηφιότητα με ενημέρωσαν συνάδελφοι διαιτητές για ένα κλίμα τρομοκρατίας εναντίον της δικής μου υποψηφιότητας. Ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΚΟΠ τους παρότρυναν εναντίον της δική μου υποψηφιότητας με αντάλλαγμα ανέλιξη και εύνοια στην διαιτητική τους καριέρα”.

Όσο για τον Χάρη Γλυκή, ο οποίος υποστήριξε τελικά τον Λεόντιο Τράττο, τόνισε: “Μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό αποφάσισα με την παρότρυνση αρκετών να τολμήσω να είμαι υποψήφιος. Υπηρετώ εδώ και δύο χρόνια στο συμβούλιο. Όλοι θυμάστε τον πόλεμο που έγινε εναντίον μου και τις επιπτώσεις στην καριέρα μου. Η Δημοκρατία επιβάλει να υπάρχει η αντίθετη άποψη αν και κάποιοι δεν το ήθελαν αυτό. Μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας αποφάσισα να αποσύρω και να υποστηρίξω τον Λεόντιο Τράττο για αλλαγή. Οι απόψεις μας είναι κοινές. Να σταματήσουν άμεσα οι αλαζονικές συμπεριφορές των εκάστοτε διοικούντων”.

Αντρέας Πιερή/balla.cy