Ολοκληρώθηκε ο αγώνας ράλι της επαρχίας Αμμοχώστου

rally3
rally3 1

Συναρπαστικός ήταν ο πρώτος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι που έγινε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Οι περσινοί πρωταθλητές Δημοσθένους/Λαός, ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου με νίκη συνοδευόμενη από πολύ καλή εμφάνιση.

rally1

Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησαν με προβάδισμα 18 δευτερολέπτων, το οποίο όμως μειώθηκε κατά 7 με το καλημέρα από τους δεύτερους Γαλαταριώτη/Ιωάννου. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση και σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο στις επόμενες δυο ειδικές ανέβασαν ξανά τη διαφορά στα 20 δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές μετά την ανασυγκρότηση, κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και με στυλ πρωταθλητών μάζεψαν το μάξιμουμ των βαθμών, παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία.

rally2

Οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου έκαναν την προσπάθεια τους με σκοπό να μειώσουν την εις βάρος τους διαφορά. Αφού αυτό δεν έγινε κατορθωτό στις τελευταίες τρείς ειδικές οδήγησαν μυαλωμένα μαζεύοντας τους βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Συγκλονιστική μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ τριών πληρωμάτων. Πολυκάρπου/Winter, Ποσείδιας/Αλεξάνδρου και Προδρόμου/Χρυσοστόμου τα έδωσαν όλα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρων των φίλων του αθλήματος. Μέχρι την ανασυγκρότηση οι Ποσείδιας/Αλεξάνδρου ήταν τρίτοι μετά από εξαιρετική εμφάνιση, όμως οι Προδρόμου/Χρυσοστόμου σημείωναν συστηματικά ταχύτερους χρόνους μειώνοντας αισθητά τη διαφορά.

rally5

Η μεταξύ τους μάχη κράτησε μέχρι και την ενδέκατη ειδική η οποία καθόρισε και την τρίτη θέση στο βάθρο. Οι Ποσείδιας/Αλεξάνδρου τελικά κατάφεραν να κρατήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο, την οποία κατέκτησαν πανάξια. Οι Προδρόμου/Χρυσοστόμου και Πολυκάρπου/Winter φάνηκαν άτυχοι καθώς αποχώρησαν στην ενδέκατη ειδική από μηχανικά προβλήματα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι αδελφοί Εγγλέζου οι οποίοι κέρδισαν και την κλάση RC2, με τους Παντελή/Παύλου να τερματίζουν στην πέμπτη θέση. Ίσως θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο πλασάρισμα αν δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα φώτα του αυτοκινήτου στις νυκτερινές ειδικές διαδρομές.

rally6

Στην έκτη θέση τερμάτισαν οι Αντωνίου/Πιερή και έβδομοι οι Ασπρή/Chips Junior. Αρκετά καλή εμφάνιση η οποία συνοδεύτικε με την όγδοη θέση γενικής για τον Γιώργο Παφίτη, ο οποίος είχε για συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου. Tα αδέλφια Ιακώβου τερμάτισαν ένατοι και παράλληλα πρώτοι στην κατηγορία RCS2 και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λαός/Μούκης.

Στη δικήνητη κατηγορία οι Μαννούρης/Χρυσοστόμου διέλυσαν τον ανταγωνισμό, τερματίζοντας πολύ μπροστά από το δεύτερο πλήρωμα. Πέραν από την νίκη στην κατηγορία τερμάτισαν στη δωδέκατη θέση γενικής κερδίζοντας αρκετά αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

rally

Δεύτεροι στη δικήνητη κατηγορία τερμάτισαν οι Dimi Morozov και Maria Morozova και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν μετά απο αντεπίθεση διαρκείας οι Ιωάννου/Ποταμού, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν τη δεύτερη μέρα τους Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου. Τέλος την κλάση RCS1 κέρδισαν Λαμπριανήδης/Γρηγορίου.

Συνολικά τερμάτισαν 23 πληρώματα από τα 34 που πήραν εκκίνηση το απόγευμα του Σαββάτου.

Αρκετά καλός ο αγώνας για ακόμα μια χρονιά καθώς μας χάρισε έντονες συγκινήσεις με τις μάχες που έγιναν μεταξύ των πληρωμάτων στις ειδικές.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι είναι το Tour of Cyprus το οποίο θα διεξαχθεί στις 17-18-19 Mαρτίου.

rally4

Πηγή: Στάθης Ευσταθίου/smracingnews.com

Φωτογραφίες: S&M PICS