Υπόθεση λαθροθηρίας στο Αυγόρου

CEB1 53 Αμπελοπούλια, Αστυνομία, Ειδήσεις, Κυνήγι
CEB1 1211 Αμπελοπούλια, Αστυνομία, Ειδήσεις, Κυνήγι

Μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ εντόπισαν χθες στην κατάψυξη οικίας 377 καθαρισμένα άγρια πτηνά και 52 με το φτέρωμά τους, καθώς επίσης και 14 ζωντανά άγρια πτηνά σε αιχμαλωσία. Επίσης, απελευθερώθηκαν 57 ζωντανά μικρά άγρια πτηνά που ήταν σε δίκτυα.

Συγκεκριμένα, γύρω 6:30 το πρωί χθες, εντόπισαν σε χωράφι στην επαρχία Αμμοχώστου, δύο 22χρονους να κυνηγούν με τη χρήση ηχοπαραγωγικής συσκευής που παράγει μιμητικές φωνές άγριων πτηνών και δύο δίκτυα παγίδευσης πουλιών.

Όταν οι 22χρονοι πληροφορήθηκαν ότι είναι υπό σύλληψη, ο ένας από αυτούς αντέδρασε και προέβαλε αντίσταση, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο μέλη της Αστυνομίας, προκαλώντας τους εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Τα παράνομα μέσα θήρευσης κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ενώ αποπαγιδεύτηκαν και απελευθερώθηκαν από τα δίκτυα 57 ζωντανά μικρά άγρια πτηνά και τρία σκοτωμένα άγρια πτηνά.

Στη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στην οικία του ενός 22χρονου, εντοπίστηκαν στην κατάψυξη και κατασχέθηκαν 372 καθαρισμένα άγρια πτηνά, συσκευασμένα ανά δωδεκάδες, ενώ άλλα 52 άγρια πουλιά βρέθηκαν στο ψυγείο με το φτέρωμά τους, καθώς επίσης και ένας λαγός.

Εξάλλου, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δεύτερου 22χρονου, εντοπίστηκαν στην κατάψυξη και κατασχέθηκαν πέντε καθαρισμένα άγρια πτηνά, καθώς επίσης και ζωντανά σε αιχμαλωσία 14 άγρια πτηνά, τα οποία παραλήφθηκαν για να απελευθερωθούν.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ οι τραυματίες αστυνομικοί επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Εικόνα Αρχείου
SotiraNews