Τα (ακριβά) κινητά βάζουν σε μπελάδες τα σχολεία

a 58 Ειδήσεις
a 1550 Ειδήσεις

«Βραχνάς» για τους εκπαιδευτικούς έγιναν τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών, οι οποίοι δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που απαγορεύουν τη χρήση των τηλεφώνων μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδηλώσεων.

Οι εκπαιδευτικοί θέτουν ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Αποκαλύπτουν, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί άλλο ένα φαινόμενο που σχετίζεται με τη μεταφορά των κινητών στους σχολικούς χώρους, αυτό της αύξησης των κλοπών.

Σε δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις οι οποίες να διασφαλίζουν ότι τα κινητά «δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στη διδακτική πράξη και τη συνολική λειτουργία των σχολείων» και ταυτόχρονα να διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένων όλων των εμπλεκομένων στη σχολική κοινότητα.

Εξήγησε πως αν και δεν επιτρέπεται η χρήση τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος, εντούτοις πολλοί μαθητές έχουν τα κινητά στο αθόρυβο και εκτελούν διάφορες λειτουργίες.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ