Εντάξει κ. Χατζηλιασή, και εμείς επαίξαμε Ευρωπή!

a 195
a 7677Της Ζαφείρως Αναστασίου

Δεν είμαι φάχτορας του φούτμπουλ, σαν το Φάσο αλλά, αχ Θέε μου δηλαδή, τι μπορούν να σου προκαλέσουν τα αστεράκια του Champions League… 

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Κανένας δε μπορεί να αμφιβάλει γι’αυτό. Και όποιος το αμφισβητεί, πραγματικά δε γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Την Τετάρτη, 7 Μαρτίου όλη η Κύπρος βρισκόταν στο πλευρό του ΑΠΟΕΛ. Άνευ ομάδας, όλοι στηρίξαμε την προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων για διάκριση. Οι σημερινές δηλώσεις όμως του κ. Χατζηλιασή ήταν ένα χαστούκι στην υπόλοιπη μη γαλαζοκίτρινη Κύπρο, η οποία στήριζε τόσο καιρό το ΑΠΟΕΛ στην Ευρωπαική του προσπάθεια.

Διαβάστε τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Πανίκου Χατζηλιασή, όπως παρουσιάσθηκαν από την ιστοσελίδα shootandgoal.com: «Στο γήπεδο θέλουμε αποκλειστικά και μόνο τους ΑΠΟΕΛίστες. Αυτούς που γύρισαν όλο τον πλανήτη. Αυτούς που πήγαν στο Ντραγκάο, στην Donbass Arena, στο Ζερλάν. Τις τελευταίες ημέρες δέχθηκα περισσότερες από κλήσεις από κόσμο που δεν ξέρει τι είναι το ποδόσφαιρο».

«Ποδοσφαιρικά άσχετοι θέλουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, αυτό όμως μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Ας το αντιληφθούν όλοι ότι η συνάντηση με τη Ρεάλ δεν είναι κοσμικό γεγονός για golden boys και golden girls που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον θρύλο της Λευκωσίας. Ο αγώνας για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην ιστορία μας. Αφήστε μας παρακαλώ να την απολαύσουμε όπως μας αρμόζει. Δεν χρειαζόμαστε ξένα δεκανίκια για το sold out. Όποτε θέλουμε γεμίζουμε το ΓΣΠ για πλάκα».

Μάλιστα κύριε Χαζηλιασή που γεμίζετε το ΓΣΠ έτσι για πλάκα. Αλλά την περασμένη εβδομάδα, έτσι για πλάκα τωρά.. που παίζατε με την ΕΝΠ γιατί πήγαν μόνο 12,000 οπαδοί του Θρύλου και όχι 23,000 που είναι η χωρητικότητα του ΓΣΠ;; Τι να πει και η Μπαρτσελόνα ρε παιδί μου; Που παρακαλά τους οπαδούς της Ρεαλ Μαδρίτης να αγοράζουν εισητήρια για να γεμίζει το Καμπ Νου! Δεν έχεις κανένα δικαιώμα να μας πεις αν θα έρθουμε στο γήπεδο η όχι! Το ΑΠΟΕΛ θα κάνει sold out έτσι κι άλλιως, τι σε ενοχλεί δηλαδή; Που αποφάσισαν κάποιοι άσχετοι να έρθουν γήπεδο; Μην ανησυχείς! Κάποιοι άσχετοι πηγαίνουν κάθε εβδομάδα γήπεδο, δεν χρειάζεται να είναι αγώνας Champions League. ‘Η μήπως φοβάσαι ότι θα χαλάσει το επίπεδο της ομάδας; Υπολογίζω πως τωρά που περάσατε στους 8 του Champions League θα κάνετε ερωτήσεις τύπου “Πόσες φορές έπαιξε το ΑΠΟΕΛ στους Ομίλους του Champions League”; “Πόσα πρωταθλήματα κατέκτησε ο Θρύλος”; και όσοι απαντήσουν σωστά θα τους δίνετε και εισιτήριο! Έλεος δηλαδή! Οι μισοί που πηγαίνουν γήπεδο δε γνωρίζουν τι είναι το κόρνερ, αλλά κατά τα άλλα σε ενόχλησε γιατί θέλουν να έρθουν κάποιοι μη Αποελίστες στον αγώνα.
Να σου θυμίσω κ. Χατζηλιασή πως όταν η Ανόρθωση πήγε στους ομίλους του Champions League, έλεγαν όλοι η Ανόρθωσις της Κύπρου. Άτομα από διαφορετικές ομάδες βρέθηκαν στο γήπεδο ΓΣΠ για να τη δουν και να τη στηρίξουν και κανένας άνθρωπος από το σύλλογο της Αμμοχώστου δεν έκανε τέτοιες προσβλητικές δηλώσεις. Αλλά ξεχνάτε βέβαια ότι η Ανόρθωση έδωσε το δικαίωμα στο ΑΠΟΕΛ να ονειρεύεται…

Θα μου πεις, όμως, τωρά “εγώ παίζω στους 8 τους Champion League και ό,τι θέλω κάνω”! Αλλά όχι φίλε μου, δεν πάει έτσι. Να σέβεσαι τον Κυπριακό λαό που ήταν δίπλα σου. Γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι καλύτερο να έρθει ένας αντίπαλος (Ανορθωσιάτης, Ομονοιάτης, ΑΠΕΠιτσιλιάς κ.α..) στο γήπεδο να δει το Αποελ-Ρεαλ Μαδρίτης που αγαπά το ποδοσφαίρο και ξέρει τι θα πει οφσάιντ, παρά κάποια Barbie ή κανένας High Class που αθυμήθηκε ότι εν Αποελίστας ως το κόκαλο, όταν έμαθε πως θα έρθει ο Κριστιάνο Ρονάλτο στην Κύπρο!