Άρχισαν οι εργασίες για την αναβάθμιση του καταφυγίου σκύλων στο Δήμο Παραλιμνίου

katafygio Ειδήσεις, Ζώα, Καταφύγιο Ζώων, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου
katafygio Ειδήσεις, Ζώα, Καταφύγιο Ζώων, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου

Άρχισαν εδώ και δύο περίπου εβδομάδες στο Δήμο Παραλιμνίου, οι εργασίες για ανάπλαση και αναβάθμιση του καταφυγίου σκύλων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «το καταφύγιο που ανεγείρεται στη περιοχή Κουτσοβελόνι στο δρόμο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας, προωθήθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, με την υποστήριξη εθελοντών και οργανωμένων φορέων».

Το έργο «που θα στοιχίσει περίπου 45 χιλιάδες ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Δήμο Παραλιμνίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, ενώ αφιλοκερδώς συνεισφέρουν αρκετοί εθελοντές και οργανωμένοι φορείς. Στόχος του έργου είναι η φιλοξενία και η περίθαλψη για σύντομο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια της νομοθετικής υποχρέωσης του Δήμου, των αδέσποτων σκύλων, μέχρι να βρουν νέα οικογένεια».

katafigio1 Ειδήσεις, Ζώα, Καταφύγιο Ζώων, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η παρέμβαση και η συνδρομή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου υλοποιείται μέχρι του σημείου της περάτωσης του έργου της ανάπλασης και αναβάθμισης του καταφυγίου. Στη συνέχεια αποτελεί συλλογική κοινωνική ευθύνη να ευαισθητοποιηθούν όλοι και να ευαισθητοποιήσουν και άλλους στο ζήτημα της εγκατάλειψης, της φιλοξενίας, της φροντίδας και της υιοθεσίας των σκύλων».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου «δέχεται εισφορές στον Λογαριασμό του στην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κοκκινοχωρίων ΛΤΔ, στο λογαριασμό 4004110-0 EUR, ΙΒΑΝ: CY38007055300000000040041100, SWIFT: CCBKCY2N. Οι εισφορές, ανώνυμες ή επώνυμες, θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και με απόλυτη διαφάνεια, για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπλαση του έργου αυτού και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο, κατ’ επιλογήν του εισφορέα».

katafygio2 Ειδήσεις, Ζώα, Καταφύγιο Ζώων, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου

Η πλήρης ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου:


Ένα πάγιο αίτημα μεγάλη μερίδας δημοτών του Δήμου μας και όχι μόνο, προωθείται επιτέλους και σιγά σιγά, χάρη στις συντονισμένες παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου, καθώς επίσης και διαφόρων εθελοντών και οργανωμένων φορέων.


Αναφερόμαστε στην εδώ και πολύ καιρό διαπιστωμένη ανάγκη για την ανάπλαση και αναβάθμιση του υφιστάμενου καταφυγίου σκύλων στο Δήμο μας.


Πρόκειται για ένα έργο το οποίο προωθήθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, με την υποστήριξη από ταγμένους προς το σκοπό αυτό εθελοντές και οργανωμένους φορείς.


Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα αυτή και «άναψε το πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Δήμο Παραλιμνίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου. Θα ήταν παράλειψη μας να μην κάνουμε αναφορά στην εκτεταμένη και πολύ θερμή συνδρομή διαφόρων εθελοντών και οργανωμένων φορέων οι οποίοι, εντελώς αφιλοκερδώς, συνεπικουρούν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.


Οι εργασίες λοιπόν άρχισαν, και σε λίγο καιρό, οι τετράποδοι φίλοι μας που, άλλοι τυχαία και άλλοι από έλλειψη στοργής, μένουν χωρίς «αφεντικό», σε λίγο καιρό θα έχουν «προσωρινά» έναν σαφώς καλύτερο και πιο άνετο χώρο διαβίωσης.


Και λέμε προσωρινά, καθώς αυτός είναι ο σκοπός του καταφυγίου: Να φιλοξενήσει – ακόμα και να περιθάλψει – για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια της νομοθετικής υποχρέωσης του Δήμου, τα αδέσποτα σκυλάκια, μέχρι να βρουν κάποιο νέο αφεντικό. Τη νέα τους οικογένεια. Και ακριβώς σε αυτό το σημείο είναι που υπεισέρχεται και εμφιλοχωρεί η δική μας η «κοινωνική ευθύνη» ως πολιτισμένης κοινωνίας: να προσφέρουμε στα σκυλάκια αυτά ένα μόνιμο καταφύγιο, σαφώς πιο σπιτικό, σαφώς πιο στοργικό, πιο «ζεστό», πιο οικογενειακό, με περισσότερες ανέσεις, φροντίδα, θαλπωρή.


Για όσους αγαπούν τους σκύλους λοιπόν και σκέφτονται να αποκτήσουν έναν, μάθετε -αν δεν το ξέρετε – ότι, εκτός από την αγορά σκύλων, υπάρχει και η υιοθεσία. Υιοθεσία η οποία, εκτός από την χαρά απόκτησης ενός εξίσου χαριτωμένου και όμορφου «φίλου», θα σας προσδώσει και την λυτρωτική χαρά ότι ενδεχομένως να έχετε χαρίσει τη ζωή και σε ένα σκυλάκι. Γιατί αν το σκυλάκι που φιλοξενείται στο καταφύγιο δεν φανεί «τυχερό» να βρει «ανάδοχη οικογένεια», και σε περίπτωση που η οποιαδήποτε συνδρομή ή η πρόσθετη φροντίδα που καθημερινά, αφιλοκερδώς και εναγώνια προσφέρει ομάδα εθελοντών προς το σκοπό αυτό ελλείψει, τότε το σκυλλάκι αυτό θα οδηγηθεί στην ευθανασία.


Από δικής μας πλευράς, ξεκαθαρίζεται ότι η παρέμβαση και η συνδρομή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου υλοποιείται μέχρι του σημείου της περάτωσης του έργου της ανάπλασης και αναβάθμισης του καταφυγίου.


Από κει και πέρα, αποτελεί συλλογική κοινωνική ευθύνη να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους στο ζήτημα της εγκατάλειψης, της φιλοξενίας, της φροντίδας και της υιοθεσίας των σκύλων.


Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου ανακοινώνει ότι δέχεται εισφορές στον Λογαριασμό του στην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κοκκινοχωρίων ΛΤΔ με αριθμό, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και με απόλυτη διαφάνεια, για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπλαση του έργου αυτού. Οι εισφορές θα είτε θα είναι επώνυμες και ανακοινωθούν δεόντως και εν ευθέτω χρόνω, είτε ανώνυμες, κατ’ επιλογήν του εισφορέα.


Στοιχεία Λογαριασμού:


Όνομα Τράπεζας: Σ.Π.Ε. ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΛΤΔ
Όνομα Δικαιούχου: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ
Αρ. Λογαριασμού: 4004110-0 EUR
ΙΒΑΝ: CY38007055300000000040041100
SWIFT: CCBKCY2N


Κατά την κατάθεση του χρηματικού ποσού, παρακαλείστε όπως αναφέρετε το όνομα σας και αναγράφεται ως δικαιολογία “ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΚΥΛΩΝ”.
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να αποστέλλετε απόδειξη κατάθεσης του χρηματικού ποσού στο email info@paralimniyouth.org.

Πηγή: ΚΥΠΕ