Νόμιμη η εγκατάσταση κεραίας τηλεφωνίας στη Σωτήρα

a 2 Ειδήσεις
a 1926 Ειδήσεις

Με δελτίο Τύπου ο Δήμος Σωτήρας αναφέρεται στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της κοινότητας, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μερίδας δημοτών.

Ο Δήμος Σωτήρας, αναφέρεται στο δελτίο, έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες απόψεις, και τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και για την εγκατάσταση της κεραίας ακολούθησε τις υποδείξεις του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων που είναι και η αρμόδια Αρχή. Ο Δήμος, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί ως Οικοδομική Αρχή που ελέγχει την στατικότητα της βάσης της κεραίας και μόνον.

Στη συνέχεια, στο δελτίο Τύπου, γίνεται αναφορά στον ενημερωτικό οδηγό που εκδόθηκε από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων που ξεκαθαρίζει ότι επιτρέπεται να τοποθετηθούν κοντά σε σχολεία, νηπιαγωγεία, νοσηλευτήρια κ.λπ., νοουμένου ότι ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που καθορίζονται στην κρατική νομοθεσία.

Έχει αποδειχτεί, προστίθεται, πως ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει σε χαμηλότερη ισχύ όταν βρίσκεται πλησίον μιας κεραίας, παρά σε μεγάλη απόσταση, άρα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο οποίο εκτίθενται οι χρήστες που βρίσκονται κοντά σε κεραία είναι χαμηλότερο.

Αντίστοιχη κεραία άλλης εταιρείας έχει τοποθετηθεί, προσθέτει η ανακοίνωση του Δήμου, από το 2003 στην ίδια απόσταση από Δημοτικό Σχολείο, χωρίς να σημειωθούν αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας, υπογραμμίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαιναν σε ενέργειες που να μην εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του δήμου.

Πηγή: Φιλελεύθερος