Νέοι ύμνοι της ΟΥΕΦΑ για τον ΑΠΟΕΛ

a 29
a 6142
Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την UEFA

«Η εξαιρετική πορεία του ΑΠΟΕΛ στο τελευταίο Champions League, πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εσάς που συμμετέχετε στη φετινή διοργάνωση»… 

Αυτό λέχθηκε στους εκπροσώπους των ομάδων πριν τη διαδικασία της χθεσινής κλήρωσης των Ευρωπαϊκών κυπέλλων από τον κ. Michael Heselschwerdt, επικεφαλής των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Ο κ. Heselschwerdt αναφέρθηκε στην συμπλήρωση είκοσι ετών από την καθιέρωση του Champions League: «Στη διάρκεια αυτών των δύο δεκαετιών, γεμάτων από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, η διοργάνωση έχει εξελιχθεί ως η πλέον ελκυστική για τις ομάδες, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περσινή διοργάνωση: «Πέντε ομάδες έπαιξαν πέρσι για πρώτη φορά στο Champions League. Περίπου οι μισές ομάδες που ήταν πέρσι στους ομίλους, δεν είχαν συμμετοχή σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης πρόπερσι. Αυτό το γεγονός, δίνει επιπλέον κίνητρο σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά. Όλοι έχετε πιθανότητες να διακριθείτε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το περσινό παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ, το οποίο από τα προκριματικά, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά».

Ο κ. Heselschwerdt εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα η νέα διοργάνωση της UEFA, το EUROPA League κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων. «Καμιά από τις ομάδες που συμμετέχουν στην κλήρωση των προκριματικών έχει καταφέρει να κατακτήσει το UEFA Europa League, όμως, αν πάμε στο παρελθόν, αρκετές ομάδες από Ομοσπονδίες που εκπροσωπούνται στην κλήρωση έχουν κατακτήσει το κύπελλο UEFA. Για αυτό, δεν είναι απαγορευτικό για εσάς να ονειρεύεστε την παρουσία σας στο μεγάλο τελικό στο Άμστερνταμ», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.