Τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα: Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατατέθηκε στη δίκη

CEB1 219 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 718 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης


Βίντεο στο οποίο περιέχονται συγκεκριμένες παρουσίες και κινήσεις δραστών αλλά και θυμάτων του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016, κατέθεσε χθες η Κατηγορούσα Αρχή, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δίκης στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας για το έγκλημα. Το βίντεο ετοίμασε η ανακριτική ομάδα που ασχολείται με την εξιχνίαση του εγκλήματος και βασίζεται σε σκηνές που καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα εστιατορίων, καταστημάτων, ξενοδοχείων και άλλων υποστατικών σε Αγία Νάπα, Λεμεσό και Λευκωσία, πριν, κατά και μετά το έγκλημα.

Στην κατάθεσή του, ο αστυφύλακας του ΤΑΕ Αρχηγείου Λεωνίδας Γενναδίου, ανέφερε ότι μετά από οδηγίες που έλαβε, προέβη σε έλεγχο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης των υποστατικών που γειτνιάζουν με το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε ο τετραπλός φόνος και άλλων υποστατικών ή καταστημάτων που αφορούσαν στην υπόθεση του φόνου. Μεταξύ των κυκλωμάτων παρακολούθησης που εξέτασε, περιλαμβάνονταν ξενοδοχείο και φούρνος–περίπτερο στη Λεμεσό, καφετέρια στη Λευκωσία, εστιατόριο, μπιραρία και περίπτερο στην Αγία Νάπα, στα οποία απεικονίζονταν κινήσεις τόσο των θυμάτων όσο και ορισμένων από τους δράστες.

Κατά την προβολή του βίντεο που ακολούθησε, διακρίνονται μεταξύ άλλων τα αυτοκίνητα των Φάνου Καλοψιδιώτη, Ηλία Χατζηευθυμίου και Γιώργου Χαραλάμπους τα οποία σταθμεύουν κοντά στο καφεστιατόριο, και οι επιβαίνοντες κατεβαίνουν από αυτά και κατευθύνονται προς το εστιατόριο, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος τους. Ακόμα, φαίνονται θαμώνες μπιραρίας, περιπτέρου και καταστήματος με δερμάτινα είδη, που βρίσκονται κοντά στο εστιατόριο όπου έγινε ο φόνος, να τρέχουν και να κρύβονται όπως-όπως για να γλυτώσουν κάτω από τραπέζια, μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί. Σε μια σκηνή μάλιστα, διακρίνονται ο Ηλίας Χατζηευθυμίου με τη σύζυγο του και τα παιδιά τους να περπατούν σε πεζοδρόμιο με προορισμό το εστιατόριο.

Επίσης, στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης φαίνονται ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Ανδρέου να ψωνίζει δύο φορές σε μια μέρα από φούρνο-περίπτερο στη Λεμεσό, ο οποίος διαθέτει δύο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με 32 κάμερες, και η Σωτήρα Νεοφύτου να ψωνίζει την επομένη του φόνου, ροφήματα για την ίδια και τον Χαράλαμπο Ανδρέου από συγκεκριμένο καφέ στη Λευκωσία. Ακόμη, στα κλειστά κυκλώματα που παρουσίασε ο μάρτυρας φαίνεται ο Χαράλαμπος Ανδρέου και η Σοφία Γρηγορίου να αναχωρούν από συγκεκριμένο ξενοδοχείο στον Πρωταρά όπου διέμεναν στις 14 και 20 Ιουνίου 2016, ενώ από ξενοδοχείο στη Λεμεσό φαίνεται να βρίσκονται στη ρεσεψιόν στις 25 και 26 Ιουνίου, η Σοφία Γρηγορίου και ο Μάριος Χριστοδούλου Μπένι.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα με την αντεξέταση του μάρτυρα Λεωνίδα Γενναδίου, από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Πηγή: philenews