Δεκατετράχρονοι μαθητές με ναρκωτικά

a 43 Ειδήσεις
a 1359 Ειδήσεις

Άκρως ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν στοιχεία, που καταδεικνύουν εμπλοκή στρατιωτών, μαθητών και ανηλίκων στα ναρκωτικά. Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών είχε σχεδόν καθημερινή επαφή με υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν άτομα νεαρής ηλικίας.

Πέραν των 50 στρατιωτών είχαν εμπλακεί κατά το 2014 με τα ναρκωτικά, άλλοι τόσοι μαθητές, καθώς εφτά ανήλικοι, όλοι κάτω των 15 ετών.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως μαθητής 14 ετών πιάστηκε με μικρή ποσότητα ναρκωτικών, ενώ άλλοι τρεις μαθητές συνελήφθησαν από την ΥΚΑΝ για υπόθεση που αφορούσε καλλιέργεια ναρκωτικών. Η πλειοψηφία των μαθητών που απασχόλησαν την Υπηρεσία ήταν για παράνομη κατοχή ναρκωτικών. Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι διευθύνσεις των σχολείων.

Όσον αφορά στους στρατιώτες τα πράγματα είναι τραγικά, αφού σε αρκετές περιπτώσεις φαντάροι πιάστηκαν στις μονάδες τους να κατέχουν παράνομες ουσίες. Εθνική Φρουρά και Αστυνομία συνεργάζονται για περιορισμό του προβλήματος, με διαλέξεις, προγράμματα και καθιέρωση πυρήνων, που είναι ανθεκτικοί στα ναρκωτικά.

Τόσο στις περιπτώσεις των μαθητών όσο και των στρατιωτών εφαρμόστηκε η ειδική ρύθμιση που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην παραπέμπονται στα δικαστήρια, αλλά να τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, επειδή πρόκειται για πρώτη φορά που αναμειγνύονται και η ποσότητα με την οποία συλλαμβάνονται είναι πολύ μικρή.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ