Εγγραφές στο Κέντρο Νεότητας Σωτήρας

a 123
a 5800

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος αποτελεί τον κεντρικό συντονιστικό φορέα των Κέντρων Νεότητας (ΚΝ). Τα Κέντρα Νεότητας είναι εθελοντικές κοινοτικές οργανώσεις νέων που προσφέρουν ευκαιρίες συνεύρεσης, δημιουργικής απασχόλησης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας και είναι ανοιχτά σε όλους τους νέους της Κύπρου. Στην Κύπρο λειτουργούν σήμερα 110 Κέντρα Νεότητας με περίπου 8 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη. Στεγάζουν την ζωντάνια, τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα των νέων ανθρώπων και δίνουν χώρο στην φαντασία. Ανάμεσα στα 110 αυτά Κέντρα Νεότητος είναι και το Κέντρο Νεότητος Σωτήρας.

Όλα τα μέλη του Κέντρου Νεότητος Σωτήρας θεωρούν την ύπαρξη των Κέντρων ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία αφού μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση στα Κέντρα Νεότητας, καλλιεργούν και αναπτύσσουν την υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας διοικητικές ευθύνες, συντονισμό δραστηριοτήτων μέσα από συνεργατικό κλίμα και διαχείριση ανθρωπίνων σχέσεων. Έρχονται σε άμεση επαφή με ανθρώπινα προβλήματα και κοινωνικά ζητήματα και καλούνται να δώσουν λύσεις.

Οι νέοι και οι νέες του Κέντρου Νεότητος Σωτήρας απασχολούνται σε υγιείς και ωφέλιμες δραστηριότητες, δημιουργώντας έτσι αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι στις διάφορες προκλήσεις και κινδύνους της εποχής μας. Για το λόγο αυτό, και φέτος θα λειτουργήσουν οι χορευτικοί όμιλοι (κυπριακοί και ελληνικοί χοροί, latin χοροί και break dance), ο όμιλος θεάτρου και ο όμιλος ζωγραφικής. Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει και ο όμιλος χειροτεχνίας.

Το Κέντρο Νεότητος Σωτήρας θεωρεί ότι η ενασχόληση των νέων με τις τέχνες και την κοινωνική προσφορά αποτελούν, από τη μια χρήσιμη και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου, και από την άλλη τους ενδυναμώνει ως προσωπικότητες με το να θέτουν στόχους και να εργάζονται οργανωμένα για την υλοποίησή τους.

Αργυρώ Φελλά
Πρόεδρος Κέντρου Νεότητας Σωτήρας