Γεμάτος ψόφια ψάρια ο φράκτης της Άχνας

a 72 Ειδήσεις
a 2998 Ειδήσεις

Έντονη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων εκφράζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Δάσους Άχνας, αναφορικά με τα εκατοντάδες ψόφια ψάρια που παραμένουν εδώ και δύο περίπου βδομάδες στον υδατοφράκτη της κοινότητας. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συμβουλίου Κύπρο Πίτσιλλο, ούτε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ούτε και το Τμήμα Αλιείας αναλαμβάνουν τον καθαρισμό τους, υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ευθύνη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Από τη στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Πίτσιλλος, που ο υδατοφράκτης έχει περιφραχθεί από το Τμήμα Υδάτων ως προστατευόμενη ζώνη δικής του κυριότητας και διαχείρισης, αποτελεί σχήμα οξύμωρο αυτή η απαίτηση, που σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Είναι λογικό, συνέχισε, αυτοί που έχουν υπό την αρμοδιότητα τους τον υδατοφράκτη, να φροντίζουν και για την καθαριότητα των νερών του.

Τα ψόφια ψάρια στον εμπλουτιστικό υδατοφράκτη της Άχνας ανέρχονται σε εκατοντάδες και ήδη προκαλούν έντονη δυσωδία, αλλά και άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες και τους περιπατητές. Άρχισαν να εκβράζονται στις όχθες της λίμνης από την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Ως αιτία για το φαινόμενο, οι αρμόδιοι θεωρούν το δριμύ ψύχος που επικρατούσε εκείνη την περίοδο, αλλά και την πολύ χαμηλή στάθμη των νερών του.

Δυστυχώς, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας το Τμήμα Υδάτων δεν έχει απελευθερώσει φέτος ποσότητες νερού στο εμπλουτιστικό φράγμα, με αποτέλεσμα τα νερά να βρίσκονται σε χαμηλή στάθμη, αλλά και να είναι πολύ λερωμένα, με αποτέλεσμα να ψοφούν τα ψάρια που ζουν σε αυτά.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ