Αποκαλυπτήρια του γλυπτού “Αρκόντισσα της Σωτήρας”

CEB1 26
CEB1 1145

Εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του Γλυπτού του Φίλιππου Γιαπάνη “Αρκόντισσα της Σωτήρας” θα τελέσει αύριο Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, στις 19:30, στο Δημαρχείο Σωτήρας η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης.

Το γλυπτό φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Φίλιππο Γιαπάνη με την εικαστική συμβολή του εικαστικού Σέργη Σεργίου και του Κίκη Κωνσταντίνου (ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιροπής του Πάρκου Γλυπτικής και του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας) και θα κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου Σωτήρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας, πρόκειται για ένα γλυπτό αφιερωμένο στην μάνα, τη γιαγιά, την κόρη, την αδελφή, την αγωνίστρια της Σωτήρας, την αγρότισσα, την καθημερινή γυναίκα η οποία δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα. Τη γυναίκα του μόχθου, της αγροτιάς, της πατρίδας, της οικογένειας, της αξιοπρέπειας. Τη γυναίκα σύμβολο των αγώνων του έθνους μας, τη γυναίκα που ανέθρεψε με περηφάνια τα παιδιά της, την αφανή ηρωίδα της ένδοξης ιστορίας του τόπου μας. Τη γυναίκα που παρά την ταπεινή της καταγωγή εξυψώθηκε στα μάτια μας ως πραγματική Αρκόντισσα. Την Αρκόντισσα της Σωτήρας.

SotiraNews