Τα κυβερνητικά έργα ανάπτυξης την επόμενη διετία, παρουσίασε ο υπ. Μεταφορών

Σε παρουσίαση των κυβερνητικών έργων ανάπτυξης για την επόμενη διετία και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, προέβη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης σε Επιχειρηματικό Συνέδριο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή Κυπρίων και Κινέζων επιχειρηματιών.

Στην παρουσίαση του, ο κ. Δημητριάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος διαθέτει μια ευέλικτη οικονομία που αποκαθίσταται με ταχείς ρυθμούς σημειώνοντας τις επιτυχείς μεθόδους της Κυβέρνησης προς το σκοπό αυτό.

«Έχουμε ξεκινήσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, την Αρχή Ηλεκτρισμού, κτηματική περιουσία που διαθέτει το κράτος, την αδειοδότηση για το κρατικό λαχείο, τα λιμάνια, το χρηματιστήριο, και όλα αυτά παρουσιάζουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις», είπε ο κ. Δημητριάδης.

Αναφερόμενος στην ΑΤΗΚ είπε ότι «ευελπιστούμε να καλέσουμε στρατηγικό επενδυτή εντός του 2016 προσθέτοντας ότι ευκαιρίες υπάρχουν και σε ό,τι αφορά τεμάχια γης σε προνομιακή θέση με σκοπό την επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Ως Κυβέρνηση είμαστε δεσμευμένοι και έχουμε αρχίσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τα λιμάνια και τις μαρίνες», είπε ο κ. Υπουργός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού.

Πρόσθεσε ότι μπήκαμε στη δεύτερη φάση της αποκρατικοποίησης του λιμανιού και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του ερχόμενου Μάρτη. «Αυτή η διαδικασία ανοίγει μεγάλες προοπτικές για τον ιδιωτικό τομέα», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στις μαρίνες Λάρνακας, Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση έχει στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Κύπρου και Κίνας.

Ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στον τομέα των υπηρεσιών, στο έργο που αφορά τη δημιουργία casino resort, αλλά και στον τομέα της Ενέργειας.

Όπως είπε η ανακάλυψη υδρογονανθράκων γενικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της Κύπρου στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,…

30 Απριλίου, 2024

Υφ. Έρευνας: Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, λέει ο Υφυπουργός Έρευνας. Εντός του 2024 θα…

30 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ: Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών σε αγελάδες εκτός ΗΠΑ

Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες…

30 Απριλίου, 2024

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ο φαρμακευτικός γίγαντας της AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιό της κατά…

30 Απριλίου, 2024

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας…

30 Απριλίου, 2024

Υπουργός Εργασίας: Διευρυμένη πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε την Τρίτη ότι διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην…

30 Απριλίου, 2024