Ιωνάς: Η κάρτα φιλάθλου θα εφαρμοστεί

α 7
α 43

Η κάρτα φιλάθλου θα εφαρμοστεί, δήλωσε με έμφαση σε συνέντευξη του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η μερίδα εκείνη, οι οποία αντιδρά «δεν είναι και τόσο μεγάλη».

Η συζήτηση


Φαίνεται ότι στρέψατε εναντίον σας μεγάλη μερίδα των οπαδών

Επιτρέψετε μου να πω όχι τόσο μεγάλη όσο νομίζουν κάποιοι. Απλώς είναι η μερίδα των οπαδών, η οποία φωνάζει περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους. Δεν σημαίνει ότι όποιος φωνάζει έχει κα υποστήριξη.

Μα οι οργανωμένοι δεν είναι χούλιγκανς

Συμφωνώ απολύτως και δεν είναι εκείνο το οποίο λέω. Κάποιοι είχαν ενοχληθεί όταν μίλησα για αλκοολικούς και χασικλήδες. Δεν εννοώ ότι ο καθένας επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά, αλλά λυπούμαι να παρατηρήσω ότι από αυτούς οι οποίοι πρωτοστατούν κυρίως στα γήπεδα, πολλοί από αυτούς είναι μεθυσμένοι. Στα αυτοκίνητα όπου έχουν γίνει έρευνες, βρέθηκαν μπουκάλες από ουίσκι, όχι μπουκάλα, μπουκάλες.

Δεν ευθύνεται η πολιτεία, η οποία δεν καλλιεργεί την αθλητοπρέπεια στην κυπριακή κοινωνία;

Έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες για να καλλιεργηθεί η αθλητοπρέπεια στην κυπριακή κοινωνία. Εκείνο όμως, το όποιο χρειάζεται ο νέος είναι τα δυνατά πρότυπα, τα οποία θα ακόλουθη. Δυστυχώς όμως, για κάποιες ηλικίες , για κάποιους νεαρούς, έχουν καταφέρει να μετατραπούν σε πρότυπα τους αυτού του είδους οι άνθρωποι, οι οποίοι πηγαίνουν στο γήπεδο οργανωμένοι και κάνουν αυτά τα νταηλίκια.

Εντοπίζετε αλλού τη ρίζα ουσιαστικά…

Μάλιστα. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα νταηλίκια θα πρέπει να ρυθμίσουμε κατά τέτοιο τρόπο τον αποκλεισμό αυτών των περιπτώσεων. Εκείνο το όποιο επιχειρούμε εμείς να πετύχουμε είναι η δημιουργία συνθηκών που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για πολλούς επιδόξους ταραξίες, που προκαλούν βία στα γήπεδα. Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από το πακέτο μέτρων το οποίο έχουμε καταθέσει, το νομό ο όποιος έχει ψηφιστεί και την εφαρμογή των τεχνικών μέσων, όπως η κατάργηση της ανωνυμίας και της εφαρμογής κάρτας φιλάθλου.

Στην κάρτα φιλάθλου θα αναγράφεται η ομάδα του κάθε οπαδού;

Όχι. Καμιά αναφορά για την ομάδα. Θα αναφέρει απλώς το όνομα και τον αριθμό του προσώπου στο κεντρικό μητρώο. Είναι τα λιγότερα στοιχεία που μπορεί κάποιος να βρει σε οποιαδήποτε κάρτα την οποία κατέχει. Ενοχλήθηκαν κάποιοι για τα προσωπικά δεδομένα που θα αναγράφονται στην κάρτα. Ακόμη και στις κάρτες υπεραγωγών και cafe αναγράφονται περισσότερα στοιχειά και ενοχληθήκαμε για την κάρτα φιλάθλου. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η κάρτα φιλάθλου θα εφαρμοστεί γιατί πρόκειται για ένα μετρό το όποιο τελικά αποδείχθηκε, για μια μεγάλη περίοδο του πρωταθλήματος, ότι λειτούργησε αποτρεπτικά σε πολλές περιπτώσεις διάπραξης βίας. Κάποιοι δεν πάνε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Πάνε για να κάνουν τα δικά τους Το γήπεδο δεν είναι για αυτούς, αλλά για τον κάθε φιλήσυχο άνθρωπο, ο οποίος θέλει να παρακολουθήσει την ομάδα του και να την υποστηρίξει μέσα σε πλαίσια αθλητοπρέπεια.

Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή;

Οι έρευνες για τις καταγγελίες Παναγή συνεχίζονται και αναμένονται κάποια στοιχειά τα όποια θα διευκολύνουν περισσότερο τις έρευνες. Κανένας δεν έχει απαλλαγεί από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών. Δεν είχαμε υπόπτους, ερευνούσαμε συγκεκριμένες καταγγελίες, ο οποίες συνεχίζουν να διερευνώνται.

Πηγή: SigmaLive