Ο Πειρατής…

a 65 Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Αριστοτέλους
Του Σωκράτη Αριστοτέλους:

a 5042 Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Αριστοτέλους

Τον τελευταίο καιρό η έφηβη… δεν θα πούμε όνομα, μαθήτρια Λυκείου είχε αρχίσει κρυφά από την μητέρα της να συναντάται με ένα νέο. Σε αυτήν τη γνωριμία είχε δώσει απλά στην αρχή την απλότητα της καρδιάς των 17 χρόνων. Όμως είδε μετά ότι ο νέος δεν έβλεπε αυτό το δεσμό με τα ίδια μάτια. Αυτός ήθελε άλλα πράγματα. Μια μέρα στο κατηχητικό, η κατηχήτρια μίλησε στα κορίτσια για το επικίνδυνο των λεγόμενων δεσμών και σχέσεων που έγινε μπορεί να πει κανείς απαραίτητο στοιχείο στη ζωή των εφήβων. Τελείωσε το μάθημα και η κόρη βαθιά επηρεασμένη πήγε κατευθείαν σπίτι της και παρακάλεσε τη μητέρα της να την ακούσει με προσοχή. Και με τα μάτια δακρυσμένα της διηγήθηκε τα πάντα…

Η μητέρα άκουε σιωπηλή. Τα χέρια της σιγότρεμαν. Το πρόσωπο της είχε πάρει μια όψη βυζαντινής εικόνας. «Κόρη μου», της είπε σιγανά, «πως ξέχασες την αγάπη μου και αποφάσισες να κάτι κρυφά από τη μανούλα σου, που μπορούσε να σου στερήσει την ευτυχία; Γιατί κόρη μου, πίστεψες τα απατηλά λόγια ενός κακού και πονηρού νέου, που σαν πειρατής ήλθε να κουρσέψει το άνθος της νιότης σου; Όταν παιδί μου έλθει η ώρα σου, μόνη μου θα ανοίξω αυτό το μεγάλο θέμα της ζωής σου και με ηρεμία και σύνεση θα το αντιμετωπίσουμε μαζί. Μέχρι τότε προσευχήσου, πρόσεχε και έχε εμπιστοσύνη στην αγάπη της μητέρας σου». Η κόρη αγκάλιασε την μητέρα της, την φίλησε και της είπε με θερμότητα: «Μανούλα μου χρυσή, η κατηχήτρια μου και εσύ με σώσατε. Τώρα καταλαβαίνω σε τι κίνδυνο πήγα να ρίξω τον εαυτό μου…»

Ο πειρατής νέος περίμενε εκείνη τη βραδιά πάλι το κορίτσι… Αλλά εκείνη δεν πήγε… Διέκοψε για πάντα τον επικίνδυνο δεσμό. Τελείωσε το κορίτσι το λύκειο και στα 19 της χρόνια, πριν λίγες μέρες, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς αρραβωνιάστηκε με ένα νέο λαμπρόν καθ΄ όλα. Όλοι χαίρονται στο σπίτι. Μα δυο πολύ περισσότερο. Η κατηχήτρια και η μητέρα. Με την αγάπη τους έπλεξαν και οι δυο το στεφάνι της ευτυχίας της κόρης, κι αυτή η κόρη το κοιτάζει με απέραντη ευγνωμοσύνη.

Αυτή η ιστορία, αυτό το περιστατικό λέει πολλά και ας το δούμε γονείς και παιδιά, που στις μέρες μας οι λεγόμενοι δεσμοί και σχέσεις μεταξύ εφήβων εκκολάπτουν αμέτρητες δυσκολίες και πληγές τόσο στις οικογένειες αλλά και γενικά στην κοινωνία.

Σωκράτης Αριστοτέλους
Σωτήρα Αμμοχώστου