Προετοιμάζονται για πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα

CEB1 2 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Λευκωσία
CEB1 917 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Λευκωσία

Λευκωσία: Εννέα πολιτικά κόμματα στα κατεχόμενα ετοιμάζονται για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» την ίδια ώρα που ο μικρός εταίρος της «συγκυβέρνησης», το Δημοκρατικό Κόμμα (Δ.Κ.) δεν βλέπει να υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Ντιαλόγκ» (Διάλογος), ο γ.γ. του ΔΚ, Αφέτ Οτζιαφέρ, ανέφερε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε αυτή τη στιγμή ο «λαός», είναι οι «εκλογές». «Κατ’ εμένα, το να οδηγηθούμε σε εκλογές χωρίς προηγουμένως να υπάρξει σταθερότητα, είναι πολύ μεγάλο λάθος».

Όσον αφορά δε την κατάσταση στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), τον μεγάλο εταίρο στην εξουσία, ο «βουλευτής» του κόμματος Ερσίν Τατάρ είπε ότι σε συνεδρία της κεντρικής επιτροπής συζητήθηκε το θέμα των «πρόωρων εκλογών» και εκφράστηκαν δύο απόψεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ο Οκτώβριος του 2017 και ο Απρίλιος του 2018.

 Στον αντίποδα, ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ερντογάν Σορακίν, ανέφερε ότι οι «πρόωρες εκλογές» είναι αναπόφευκτες και το κόμμα του είναι έτοιμο για αυτές, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε πως οι «πρόωρες εκλογές» ήδη έχουν καθυστερήσει.

Τη στήριξή τους στη διεξαγωγή «πρόωρων βουλευτικών εκλογών» εκφράζουν στην εφημερίδα εκπρόσωποι των κομμάτων Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Κοινοτικής Απελευθέρωσης (ΚΚΑ), του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (ΣΔΚ), του κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) και του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας (ΚΕΔ).

 Πηγή: «Φιλελεύθερος»