Ο Λευκορώσος διαιτητής απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ

a 181
a 3971Ισόπαλη χωρίς τέρματα τελείωσε η μεγάλη αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Μάριμπορ στο Λιούντσκι κι έτσι οι πρωταθλητές μας αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και στο πρώτο παιχνίδι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 στο ΓΣΠ.

Πολλές διαμαρτυρίες και πάλι από τους “γαλαζοκίτρινους” για τη διαιτησία, αφού εκφράζουν παράπονα για τον μη καταλογισμό δύο τουλάχιστον πέναλτι, αλλά και για την αποβολή του Ίσμα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 86΄. Αποβλήθηκε και ο Πάουλο Σέρτζιο για διαμαρτυρίες προς το διαιτητή.

Στο 56΄, οι “γαλαζοκίτρινοι” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Αλεξάνδρου -υπήρχε κράτημα-, ενώ και στο 62΄ φαίνεται να υπάρχει παράβαση και πέναλτι, αφού αμυντικός της Μάριμπορ τράβηξε το Μαντούκα, προτού υποπέσει σε επιθετικό φάουλ πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 71΄ οι πρωταθλητές διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για πέναλτι σε κράτημα του Μπενασούρ, ωστόσο δεν υπήρξε τηλεοπτικό ριπλέι έτσι ώστε να διαπιστώσει κάποιος εάν υπήρξε παράβαση, μένοντας μόνο με την εικόνα του Τυνήσιου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το διαιτητή.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Ραΐσεβιτς, Βίλερ, Άργκχους (73΄ Μέγιατς), Φιλίποβιτς, Μίλετς, Ιμπραΐμι (83΄ Ντερβίσεβιτς), Τσβιγιάνοβιτς, Μέρτελι, Ταβάρες (81΄ Φάιτς), Μπόχαρ.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ντα Σίλβα, Ολιβέιρα, Αμόριν, Μοράις, Γκόμες (82΄ Αλωνεύτης), Μπενασούρ (72΄ Χαραλαμπίδης), Αλεξάνδρου (67΄ Μπούντιμιρ), Μαντούκα, Ίσμα.

Χατζηλιασής: « Ήταν ένα τέλειο έγκλημα»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πανίκου Χατζηλιασή:
“Ήρθαμε εδώ για την Ευρωπαϊκή υπέρβαση, στο μυαλό μας είχαμε τον πρώτο και μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς που ήταν τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως κάποια πράγματα είναι πέραν από τις δυνάμεις μας, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Όλοι είδαμε, και από την τηλεόραση σε επανάληψη.

Σε ό,τι αφορά την διαιτησία ήταν σφαγιαστική. Άδικη η αποβολή του προπονητή μας, άδικη η αποβολή του Ίσμα και τουλάχιστον δύο πέναλτι. Είχαμε άλλα δύο στην Λευκωσία και με αυτό τον σφαγιαστικό τρόπο μείναμε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, που ας μην κρυβόμαστε ήταν ο πρώτος και μεγαλύτερος στόχος.

Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, υπάρχει ζωή και μετά τον αποκλεισμό, ψηλά το κεφάλι. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως όσα ζήσαμε εδώ και στην Λευκωσία, ήταν ένα τέλειο έγκλημα. Οι κύριοι της ΟΥΕΦΑ, ήθελαν να σπρώξουν την Μάριμπορ.

Αυτό λέει και στην γραπτή του δήλωση ο προπονητής μας που διάβασε ο προπονητής φυσικής κατάστασης Κρίστιαν Ντραγκότα. Respect στην Μάριμπρο, μπράβο της, ενδεχόμενος να μην φταίει τόσο πολύ για όσα έγιναν στην Λευκωσία και εδώ. Δεν μας άξιζε αυτός ο αποκλεισμός, δεν είναι καλύτερη ομάδα η Μάριμπορ. Όμως στο τέλος της βραδιάς αυτό που μένει είναι η ισοπαλία, το 0-0 και ο αποκλεισμός”.