Πρόεδρο του Κινήματος θα ανακηρύξει σήμερα την Ελ.Θεοχάρους η Αλληλεγγύη

CEB1 180 Ειδήσεις, Ελένη Θεοχάρους
CEB1 680 Ειδήσεις, Ελένη Θεοχάρους

Το πρώτο παγκύπριο πολιτικό συνέδριο διοργανώνει σήμερα Κυριακή στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, η ώρα 10:45, το Κίνημα Αλλελεγγύη. Το συνέδριο θα ανακηρύξει την Ελένη Θεοχάρους πρόεδρο του Κινήματος χωρίς ανθυποψήφιο.

Η κα Θεοχάρους μαζί με τον βουλευτή του Κινήματος και πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, θα είναι οι κύριοι ομιλητές. Η παρουσία και η ομιλία και των δύο θέλει να στείλει μηνύματα ενότητας για το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Στην ομιλία της η Ελένη Θεοχάρους θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, χαράσσοντας επίσης και το πλαίσιο που θα κινηθεί το Κίνημα ενόψει προεδρικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου, θα γίνει εκλογή των μελών για την τριμελή εφορευτική επιτροπή και η οποία θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής εκλογών την επόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν σύντομες ομιλίες και οι υποψήφιοι για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου και των τριών αντιπροέδρων.

Οι κάλπες θα στηθούν τη μεθεπόμενη Κυριακή, 19 Μαρτίου. Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα διεκδικήσουν τελικά τρεις υποψήφιοι. Ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος Πόλυς Παλλήκαρος, ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς. Η υποψηφιότητα του πατέρα Παναγιώτη Μπαρούτη απεσύρθη όπως και του Κυριάκου Μπαρρή.

Όσον αφορά στις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από τους Ιωάννη Βιολάρη, Ελλάδα Ιωάννου, Αντρέα Παπαπαύλου, Κώστα Τσαγγαρίδη και Κωστάκη Χριστοφόρου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 19 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις επαρχίες. Δικαίωμα ψήφου έχουν γύρω στα 4.700 εγγεγραμμένα μέλη του Κινήματος.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος μπορεί να γίνει μόνο με επίδειξη πολιτικής ταυτότητας, εκλογικού βιβλιαρίου ή διαβατηρίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος