Το σκάφος “Αμμόχωστος” ενισχύει το πολεμικό ναυτικό

a 89 Ειδήσεις
a 1742 Ειδήσεις

Το παράκτιο περιπολικό σκάφος «Αμμόχωστος», που από σήμερα αποτελεί μέρος του πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες της χώρας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της στο θαλάσσιο της χώρο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Ο Υπουργός μιλούσε ύστερα από τον επίσημο εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του ναυτικού, που έγινε στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Φωκαϊδης είπε πως «σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτινή μέρα αφού γιορτάζουμε τον προστάτη Άγιο του Πολεμικού Ναυτικού, στο χώρο όπου έγινε χώρος αυταπάρνησης και θυσίας των ανδρών του πολεμικού Ναυτικού. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας εκ μέρους της Πολιτείας προς όλα όσα προσφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες του πολεμικού Ναυτικού». Σήμερα, συνέχισε ο κ. Φωκαϊδης, «είχαμε τη χαρά, σε μια σεμνή τελετή, να εντάξουμε στις δυνάμεις του Ναυτικού μας το παράκτιο περιπολικό «Αμμόχωστος» κατόπιν παραχώρησης του από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας. Το περιπολικό αυτό σκάφος ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες της Δημοκρατίας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της στο θαλάσσιο χώρο, ειδικότερα σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπου ο αναβαθμισμένος γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου απαιτεί τη συνεχή ενίσχυση με τα απαραίτητα μέσα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «είναι γι’ αυτό το λόγο που μέσα και από τους φετινούς προϋπολογισμούς, θέτουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχυθούν με όλα τα μέσα που απαιτούνται, προκειμένου να μπορούν καλύτερα να επιτελούν το ρόλο και την αποστολή τους».

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού έγινε ρίψη χαιρετιστήριων βολών, ενώ οι επισκέπτες παρακολούθησαν στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς.