Πνέει τα μένεα ο πατέρας των διδύμων από την δικαστική εξέλιξη της τραγωδίας στο Μαρί

a 309 Ειδήσεις
a 7802 ΕιδήσειςΆστραψε και βρόντηξε ο πατέρας των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στο Μαρί με αφορμή την μεγάλη καθυστέρηση στο να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπαίτιοι της τραγωδίας που συγκλόνισε την Κύπρο και όχι μόνο… 

Σε δηλώσεις του λίγο πριν την καταχώρηση των κατηγορητηρίων εναντίον οκτώ προσώπων ο Μιχάλης Χριστοφόρου, αφού έστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα μέσω δικηγόρου τόνισε:

«Συνεχίζονται οι αδικαιολόγητες αναβολές και η προκλητική αντιμετώπιση στις ποινικές διώξεις. Οι πρώην κρατικοί αξιωματούχοι άλλοι είναι σε διαθεσιμότητα (πυροσβέστες), άλλοι έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους (στρατιωτικοί) και άλλοι όπως είναι οι πρώην υπουργοί επαναδιεκδικούν ανώτερες θέσεις όπως αναπληρωτές πρόεδροι κομμάτων παρόλο που τα άτομα αυτά εμπλέκονται (όπως δημοσιεύεται στον τύπο ή και ανακοινώνεται από τα ΜΜΕ) σε ανθρωποκτονία ή και πρόκληση θανάτου εξ’ αμελείας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας φαίνεται συνεχώς να διαφοροποιεί τις αρχικές του τοποθετήσεις αλλά και αναφορές με πρόδηλη την έλλειψη πρωτοβουλιών, υπεύθυνης διαχείρισης και αντιμετώπισης της όλης κατάστασης και διαδικασίας.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι έντεχνα, μεθοδευμένα και εσκεμμένα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεχαστεί και να περιθωριοποιηθεί η τραγωδία στο Μαρί που ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής ανεπάρκειας όλων των εμπλεκομένων κρατικών αξιωματούχων, της κυβέρνησης και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας με βάση το πόρισμα Πολυβίου, το πόρισμα της επιτροπής Άμυνας της Βουλής και της απόφασης της ολομέλειας της Βουλής».

Τα κατηγορητήρια έχουν καταχωρηθεί στο κακουργιοδικείο Λάρνακας και τον ερχόμενο μήνα αρχίζει η δίκη. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και οι πρώην υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών.

Βέβαια, οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και οι Αγανακτισμένοι ήθελαν να καταδικαστεί ο πρόεδρος Χριστόφιας. Τώρα απομένει να δούμε την εξέλιξη της δίκης και για το αν θα αποδοθούν και ποιες θα είναι οι ευθύνες σε αυτούς που έστειλαν στον άλλο κόσμο 13 άτομα.

Πηγή: “Κουκουβάγια”