Αυγόρου: Φοβούνται ότι θα θρηνήσουν θύματα εξαιτίας αποχετευτικού

Χωρίς νερό παρέμενε για ολόκληρα 24ωρα τμήμα της κοινότητας Αυγόρου, μετά από καθίζηση τμήματος του δρόμου Αυγόρου – Δάσους Άχνας. Η νέα καθίζηση, η πολλοστή από τότε που έγιναν τα έργα του αποχετευτικού, είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει σωλήνα υδροδότησης από την περασμένη Παρασκευή.

Μη ξέροντας πού να σκάψουν, οι υπάλληλοι του Συμβουλίου ανέμεναν μέχρι χθες που το νερό ήρθε στην επιφάνεια και μαζί και το γνωστό τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δυο σχεδόν χρόνια η κοινότητα. Ένα πρόβλημα που έφτασε στα σαλόνια της Βουλής και της κυβέρνησης, χωρίς όμως να έχει επιλυθεί μέχρι σήμερα. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγιώτης Μιχαηλάς ζήτησε να δημοσιοποιήσει για μια φορά ακόμη την κατάσταση γύρω από το πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο του Αυγόρου, εκφράζοντας απόγνωση αλλά και διαμαρτυρία για την εξέλιξή του.

Όπως ανέφερε, στο Συμβούλιο Αυγόρου, έπαψαν πλέον να μετρούν τις φορές στις οποίες σημειώθηκε καθίζηση σε κάποιο δρόμο ή πεζοδρόμιο του χωριού, όπου περνά το δίκτυο του αποχετευτικού. Μόλις πρόσφατα σε άλλη καθίζηση, ο δρόμος κατάπιε έναν από τους τροχούς νταλίκας και από θαύμα δεν υπήρξε κάποιο δυστύχημα.

«Από την ημέρα που ανέλαβα κοινοτάρχης το 2012, το μόνο που προφτάνω είναι να τρέχω να επιδιορθώνω ζημιές σε δρόμους και πεζοδρόμια του χωριού που παθαίνουν καθίζηση όταν υποχωρεί η επίστρωση των σωληνών του αποχετευτικού. Δεν μας μένουν ούτε χρόνος ούτε και χρήματα στο Συμβούλιο για να κάνουμε και κάτι άλλο», είπε ακόμη ο κ. Μιχαηλάς. Τόνισε ακόμη ότι το πρόβλημα έχει γίνει βραχνάς και ταινία τρόμου στο Αυγόρου.

«Κάνουμε τον σταυρό μας όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Για να μην υποχωρήσει κανένας δρόμος εκεί που οδηγούμε αμέριμνοι και σκοτωθούμε», δήλωσε επίσης. Και τόνισε κατηγορηματικά ότι εφόσον όλοι αναγνωρίζουν ότι κάτι δεν πήγε σωστά με το αποχετευτικό έργο στην κοινότητα, είναι καιρός να κάνουν και κάτι. «Πρέπει να φτάσει η μέρα που ένα λεωφορείο με μαθητές θα ανατραπεί σε κάποιο δρόμο που θα υποχωρήσει ή που μια οικογένεια στο αυτοκίνητό της θα ξεκληριστεί για να παρθούν αποφάσεις», δήλωσε επίσης αγανακτισμένος ο κοινοτάρχης του Αυγόρου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Λύμπουρας Χαράλαμπος Λεωφόρος Τσερίου 229 Στρόβολος 22524919 Χριστοδουλίδης Χάρης Ανδρέα Αβρααμίδη 49 Στρόβολος 22879747…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Χριστοδούλου Κυπρούλλα Καρπενησίου 25Α Λευκωσία 22376960 Κραμβής Σ. Κλεάνθης Καλλιπόλεως 12 Γ- Δ Λευκωσία…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων, οι Τούρκοι της Κύπρου σφαγιάστηκαν».

Οι τουρκικές αντιδράσεις για την προβολή της σειράς «Famagusta» στο Netflix είναι έντονες και κάνουν…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024