Για ασήμαντη αφορμή και λόγω μέθης το μακελειό στη Δερύνεια

a 130 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 645 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με αίμα βάφτηκαν οι πρώτες μέρες του νέου έτους, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου στην Δερύνεια, όταν συμπλοκή αλλοδαπών φοιτητών από την Ινδία, με τσεκούρια και μαχαίρια, οδήγησε στον θάνατο ενός άνδρα και στον τραυματισμό 3 άλλων.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμ/στου με τους δυο να είναι ελαφρά τραυματισμένοι και τον τρίτο, πιο σοβαρά. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό 6 ατόμων. Άλλοι 3 βρίσκονται στο ΤΑΕ για να δώσουν καταθέσεις.

Η σκηνή του εγκλήματος είναι αποκλεισμένη από τις αρχές, ενώ στον χώρο υπάρχουν ρόπαλα και ξύλα. Οι δράστες εικάζεται να πήραν μαζί τους τα όπλα της επίθεσής τους.

a1 15 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δείτε εδώ: Άγριος φόνος με μαχαίρια στη Δερύνεια

Η Αστυνομία βρίσκεται στην διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή, λαμβάνοντας αριθμό καταθέσεων από άτομα που πιθανόν να γνώριζαν τις διαφορές των νεαρών φοιτητών. Σε πρώτο φόντο των αιτιών που οδήγησαν στο αιματηρό μακελειό είναι ζητήματα τιμής μεταξύ των νεαρών.

Στην σκηνή κλήθηκε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα για να διενεργήσει τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Ινδού φοιτητή.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Μαυρής, Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, «από τις μέχρι τώρα εξετάσεις προκύπτει ότι η αιτία του επεισοδίου ήταν προσωπικές διαφορές. Οι Ινδοί βρίσκονταν κάπου και διασκέδαζαν μαζί, ωστόσο, σε κάποια στιγμή υπήρξε μεταξύ τους παρεξήγηση», στη συνέχεια συμφώνησαν να συναντηθούν για να λύσουν τις διαφορές τους χωρίς όμως αποτέλεσμα κάτι που οδήγησε στο τραγικό επεισόδιο.

Ήδη έχουν εξασφαλιστεί εντάλματα κατά των υπόπτων. Δύο έχουν ήδη αναγνωριστεί και αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να συλληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 13 άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο, είναι συμφοιτητές στο ίδιο ιδιωτικό κολέγιο της περιοχής Αμμοχώστου.

Μάλιστα, φαίνεται ότι οι μέχρι πρότινος φίλοι μεταξύ τους, είχαν πρόσφατα κάποιο έντονο φραστικό επεισόδιο, το οποίο κατέληξε σαν ένα είδος βεντέτας.

Η σκηνή παραμένη αποκλεισμένη από την Αστυνομία και φρουρείται.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: SigmaLive / Philenews