Μαθητής από τη Σωτήρα διακρίνεται σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας (εικόνες)

MG 5367 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φωτογραφία
MG 5367 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φωτογραφία

Σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας διακρίθηκε ο μαθητής της 7ης τάξης του Xenion Highschool Κυριάκος Αττούνης.

Ο μαθητής από τη Σωτήρα κατέκτησε τον πρώτο έπαινο στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.

Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού θα λάβουν μέρος σε σχετική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου στην Αίθουσα “Καστελιώτισσα” στη Λευκωσία.

Η φωτογραφία που κέρδισε τον 1ο Έπαινο

MG 0854 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φωτογραφία
Η φωτογραφία που διακρίθηκε στον διαγωνισμό

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2014, με μηχανή Dslr Canon 600D, με φακό 50mm, f/1.4. Τραβήχτηκε στην Washington D.C., κατά τη διάρκεια μιας υποτροφίας που κέρδισε ο Κυριάκος μέσω της αμερικανικής πρεσβείας, στο πανεπιστήμιο George Washington. Όπως περιγράφει ο ίδιος, τράβηξε τη φωτογραφία στο μετρό, όταν ο σταθμός ενώ ήταν κατάμεστος από κόσμο, στο συγκεκριμένο σημείο ήταν άδειος και μόνο ένας ηλικιωμένος βρισκόταν στο πλάνο.

17548935 1252860551434225 1119947008 o Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φωτογραφία
Ο Κυριάκος Αττούνης

Ο Κυριάκος εκτός των άλλων, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, ενώ είναι ο δημιουργός των βίντεο τα οποία περιλήφθησανστη μαθητική θεατρική παράσταση του Xenion Highschool, “Ειρήνη” του Αριστοφάνη καθώς και της ταινίας μικρού μήκους για τις συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού που δημιούργησε το σχολείο και η οποία θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

SotiraNews
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κυριάκο Αττούνη