Οι Οικολόγοι διαμαρτύρονται για τον αεροψεκασμό των συννέφων

a 112 Ειδήσεις
a 2836 Ειδήσεις

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της γεωμηχανικής, της χειραγώγησης του καιρού και των χημικών αεροψεκασμών διοργάνωσε το Σάββατο στο Λιμανάκι της Πάφου η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Η Λίντα Λεμπλάν, Δημοτικός Σύμβουλος του Κινήματος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στην Πέγεια σε δηλώσεις της εξέφρασε ανησυχία και ανέφερε πως η διασυνοριακή αέρια μόλυνση παραβιάζει την αρχή της προφύλαξης, τη Συνθήκη του Άαρχους, τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών και θέτει σε κίνδυνο τα οικοσυστήματα του πλανήτη και όλους τους ζώντες οργανισμούς.

Παρατήρησε επίσης, ότι οι περισσότεροι πολιτικοί αγνοούν αυτή την δραστηριότητα παρόλο που επηρεάζει σχεδόν κάθε περιβαλλοντικό θέμα, όπως είναι οι κλιματικές αλλαγές, η αέρια μόλυνση, οι ωκεανοί, η βιοποικιλότητα, τα δάση, η δημόσια υγεία και ασφάλεια, η ποιότητα ζωής, η κοινωνική δικαιοσύνη η ενημερωμένη συγκατάθεση και η ανοικτή διακυβέρνηση και διαφάνεια.

Εξάλλου, ο επαρχιακός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Πάφου Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε πως εκτός από την Κύπρο και στην Ελλάδα, την Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία αυτήν την μέρα θα γίνουν παράλληλες συγκεντρώσεις ενημέρωσης του κόσμου για το παγκόσμιο φαινόμενο που επηρεάζει το παρόν και το μέλλον μας. Κάλεσε όσους είναι ευαισθητοποιημένοι για το θέμα αυτό, όσους θέλουν να ενημερωθούν ή θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται, να συμβάλουν ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε το κοινό να επισκεφτεί την ιστοσελίδα των Οικολόγων και στην σελίδα της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας να υπογράψει.

Πρόσθεσε επίσης, πως είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο κόσμος αρχίζει και ξεσηκώνεται ενάντια στο παγκόσμιο φαινόμενο των χημικών αεροψεκασμών.