Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για ανάπλαση της πλατείας του Δήμου Σωτήρας

IMG 1024 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για το έργο της Ανάπλασης της πλατείας του Δήμου Σωτήρας από τον Δήμαρχο Σωτήρας και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Orthostructure, των Συμβούλων-Μελετητών του έργου, κ. Χριστόφορο Κωνσταντινίδη.

IMG 1024 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και επίβλεψη της ανάπλασης πλατείας στο Δήμο Σωτήρας με στόχο την αναζωογόνηση του πυρήνα του Δήμου μέσα από σχεδιασμένες επεμβάσεις συντήρησης, ανάπλασης, κυκλοφοριακής διαχείρισης και οργάνωσης της χρήσεως της γης.

Το έργο θα περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, πλακόστρωση και λιθόστρωση δρόμων, τοπιοτέχνηση, υπογειοποίηση οδικού φωτισμού και υπηρεσιών, μέτρα κυκλοφοριακής διαχείρισης, αλλαγή δικτύου υδατοπρομήθειας, διαμόρφωση μικρών πλατειών, μελέτη και κατασκευή συστήματος όμβριων υδάτων και τη διαμόρφωση προσόψεων κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή της μελέτης.

IMG 1033 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Σωτήρας ανέφερε ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας της Σωτήρας αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας έργο, αφού η πολύχρονη επιθυμία των κατοίκων της Σωτήρας για ανάπλαση του κέντρου, υλοποιείται με τον σχεδιασμό από επαγγελματίες μελετητές με στόχο την ωρίμανση του έργου και την περαιτέρω διεκδίκηση υλοποίησής του.

Η απόφαση για τον σχεδιασμό της ανάπλασης της πλατείας της Σωτήρας λήφθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και υλοποιήθηκε με την υπογραφή της παρούσας συμφωνίας.

IMG 1017 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Τάκκας, υπάρχουν πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του κέντρου της Σωτήρας τα οποία πρέπει να αναδειχθούν και αυτά είναι οι εκκλησίες σημαντικής αξίας οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του Δήμου, το εκκλησιαστικό μουσείο, το μουσείο Αγώνος ΕΟΚΑ 1955-’59 και το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης. Παράλληλα, σημείωσε ο Δήμαρχος Σωτήρας, μέσα στους σχεδιασμούς θα ενταχθεί και συγκεκριμένος χώρος για λαϊκή γειτονιά.

IMG 1038 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Όπως ανέφερε, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, μέλος της ομάδας μελετητών Orthostructure, το έργο της πλατείας της Σωτήρας θα έχει τέτοιες λειτουργικές ικανότητες που να αναδεικνύει την περιοχή και να προσελκύει τον κόσμο, έτσι ώστε να θέλει κάποιος να περιηγηθεί μέσα στην πλατεία, ενώ παράλληλα να εξυπηρετεί την κυκλοφορία, τους πεζούς τα άτομα ΑμΕΑ, θα διαθέτει τον κατάλληλο φωτισμό τα βράδια, θα δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον, θα σέβεται τη γύρω περιοχή, θα προσεγγίζει σε χαρακτήρα το παραδοσιακό στοιχείο και θα αναδεικνύει τον περίγυρο και θα ξεχωρίζει ως το κέντρο της Σωτήρας προσδίδοντας ταυτότητα στο κέντρο. Ο όλος σχεδιασμός, θα σηματοδοτεί το κέντρο της Σωτήρας, θα αποτελεί χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών καθώς και χώρο εκδηλώσεων, ενώ θα ενθαρρύνει την δημιουργία χώρων εστίασης, εστιατορίων, καταστημάτων καφετεριών και γενικότερα στοιχεία προσέλκυσης της νεολαίας.

SotiraNews