Στην business class θα ταξιδεύουν πλέον οι βουλευτές

a 40 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις
a 176 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις
Πηγή: Google.com

Στην business class θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι βουλευτές και τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, μετά από εγκύκλιο η οποία εντάσσει τις ανωτέρω κατηγορίες αξιωματούχων στις κατηγορίες που απολαμβάνουν «άνετα» ταξίδια.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», από την ίδια εγκύκλιο διαγράφηκε η παράγραφος η οποία για σκοπούς ελέγχου απαγόρευε σε διάφορους αξιωματούχους να ταξιδεύουν στην πρώτη θέση, ακόμα κι αν δεν προέκυπτε παραπάνω κόστος.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο ενδεχομένως μετά από αιτήματα της βουλής, ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι βουλευτές οι οποίοι προσεγγίστηκαν προκειμένου να δώσουν παραπάνω πληροφορίες, δηλώνουν άγνοια.

Μέχρι την αλλαγή, οι εγκύκλιοι ημερομηνίας 13 Ιουνίου 2014 και 2 Μαΐου 2017, προνοούσε ότι στην business class θα μπορούσαν να ταξιδεύουν μόνο οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι Πρόεδροι της Βουλής, καθώς και οι Πρόεδροι του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η πινελιά που διαφοροποιεί τα πράγματα, μπαίνει στην τέταρτη παράγραφο της τελευταίας εγκυκλίου, όπου προστέθηκαν οι βουλευτές κα τα μέλη του Ανώτατου.

Έτσι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ακόμη και για ταξίδια στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούρο, όπου δεν υπάρχει απευθείας πτήση, οι βουλευτές θα μπορούν να ταξιδεύουν σε επιχειρηματική θέση, γεγονός που διπλασιάζει το κόστος για το κράτος.

Πηγή: SigmaLive