Έρχεται η νέα Mercedes A-Class Cabrio

CEB1 33
Δύο εντελώς νέες εκδόσεις αμαξώματος της A-Class αναμένουμε λίγο μετά το 2018, με την κάμπριο και τη σεντάν να έρχονται να διευρύνουν περαιτέρω τη γκάμα των επιλογών της μικρομεσαίας Mercedes.

CEB1 1821

Με μια ματιά
– Η πρώτη κάμπριο A-Class
– Με υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή
– Ξεχωριστό στυλ
– Στην παραγωγή στα τέλη του 2018

Η ανοικτή έκδοση της A-Class ήταν στα σχέδια των ανθρώπων της Mercedes νωρίτερα χρονικά, ωστόσο λόγοι πλαναρίσματος θα μας φέρουν την πρώτη ανοικτή A-Class της ιστορίας στα τέλη του 2018, τη χρονιά δηλαδή που θα δούμε και την επόμενη γενιά της μικρομεσαίας γερμανίδας. Η κάμπριο A-Class, όπως είναι λογικό θα βασίσει τις γραμμές της πάνω στο αμάξωμα της επόμενης γενιάς του μοντέλου της Mercedes, χάνοντας φυσικά τη μεταλλική της οροφή προς χάρη υφασμάτινης, ηλεκτρικά ανοιγόμενης. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει φυσικά με το βάρος, που δεν πρέπει να επιβαρυνθεί, ώστε, σε συνδυασμό και με τις νεότερες γενιές των turbo κινητήρων, να μην επιβαρυνθούν και η κατανάλωση, αλλά και οι εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου. Σε αυτό, θα συμβάλει και το γεγονός ότι η επόμενη γενιά της A-Class, αλλά και η κάμπριο εκδοχή της, θα διατηρήσουν την ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα με αυτή της τωρινής A-Class, που έχει κατασκευαστεί και εξελιχθεί προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση.

Όμορφο κάμπριο
Η πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία που διαθέτουμε μας αποκαλύπτει ότι σε σχέση με την τωρινή A-Class η επόμενη δεν θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις κύριες γραμμές της, με το περισσότερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο εμπρόσθιο τμήμα εκεί όπου τα φωτιστικά θα μεγαλώσουν και θα λάβουν μια σχεδίαση που θα παραπέμπει σε μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας. Ειδικά για την κάμπριο, το αμάξωμα θα είναι 3θυρο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε

A-Class σήμερα, αφού όλες οι εκδοχές της είναι είτε 5θυρες
(A-Class, B-Class, GLA), είτε 4θυρες (CLA). Συνολικά, αναμένουμε ένα από τα πιο ελκυστικά και στιλάτα μικρομεσαία ανοικτά μοντέλα της αγοράς, που θα τονίσει περαιτέρω το έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό design όλων των μοντέλων της μικρομεσαίας οικογένειας της Mercedes.