Αγωγή-μαμούθ για το τροχαίο με την Πόρσε: Ζήτησαν αποζημώση 1,5 εκατ. από τον «Μr Jumbo»

1290935 ksgkg Jumbo, αποζημίωση, δίκη, Τροχαίο

Πάνε 9 μήνες από το τροχαίο με την Πόρσε στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, αλλά οι επόμενες εβδομάδες φαίνεται πως θα φέρουν εξελίξεις καθώς η πλευρά της οικογένειας Πατµάνογλου κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί αποζημώση 1,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα την περασµένη εβδοµάδα έφυγε από την Τροχαία η δικογραφία και εστάλη στην Εισαγγελία Θηβών προκειµένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του µαζί µε τον συνοδηγό φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εµπλοκή άλλου ατόµου, η υπόθεση θα µπει στο αρχείο.

kentriko Jumbo, αποζημίωση, δίκη, Τροχαίο

Αποφασισµένοι να ψάξουν την αλήθεια προκειµένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους του τροχαίου µε την Πόρσε είναι τόσο οι γονείς του 24χρονου συνοδηγού Ανδρέα Γεωργακόπουλου όσο και ο Υπάτιος Πατµάνογλου που στο τροχαίο έχασε τη σύζυγό του και το παιδί τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΘΕΜΑ» στις αρχές Νοεµβρίου κατάθεσε στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή µε την οποία στρέφεται εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήµατος, των κληρονόµων του θανόντος οδηγού και της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η χρηµατική αποζηµίωση αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του µικρού Παύλου, στις ζηµιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείµενα που υπήρχαν µέσα. «Οι χρηµατικές αξιώσεις είναι οι συνηθισµένες που εγείρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ» τονίζει στο «ΘΕΜΑ» άτοµο από το οικογενειακό περιβάλλον.

Η αγωγή εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά όπως γίνεται στα αστικά δικαστήρια, η δικάσιµος µπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή».

Όμως και η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού διόρισε πραγµατογνώµονα και ανέθεσε σε δικηγόρο τον χειρισµό της υπόθεσης. Αυτός καλείται να ερευνήσει από την κατάσταση του οδοστρώµατος µέχρι το σηµείο και τον τρόπο κατασκευής των τουαλετών, αλλά και την κατάσταση της Πόρσε ή τα πιθανά λάθη του νεαρού οδηγού. Μέχρι στιγµής δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή όπως ο Υπάτιος Πατµάνογλου ή αν θα κινηθούν µόνο σε ποινικό επίπεδο.

Όταν στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, την Κυριακή της Αποκριάς, η µαύρη Porsche του γιου του Απόστολου Βακάκη πέφτει ανεξέλεγκτη στο πάρκινγκ της εθνικής οδού και καρφώνεται στο Honda Civic της οικογένειας Πατµάνογλου στέλνοντας στον θάνατο τέσσερα άτοµα, ανάµεσά τους και ένα αγοράκι, οι αξιωµατικοί της Τροχαίας γνώριζαν ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε χρόνο και το αποτέλεσµα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Αλλωστε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οικογένειες των θυµάτων προσφεύγουν στη ∆ικαιοσύνη για να αναζητήσουν τους υπεύθυνους ενώ οι αποζηµιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών είναι µεγάλες.

Στη συγκεκριµένη περίπτωση εµπλέκονται τρεις οικογένειες: του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, του συνοδηγού και φίλου του Ανδρέα Γεωργακόπουλου και του άτυχου Υπάτιου Πατµάνογλου.

Αφού πέρασαν οι πρώτες δύσκολες εβδοµάδες, όπως λένε οι πληροφορίες από την Αστυνοµία, κάθε πλευρά όρισε ειδικούς και νοµικούς για να χειριστούν την υπόθεση. Η οικογένεια Γεωργακόπουλου, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη και χωρίς να πέσει άπλετο φως στην ιστορία που πήρε µακριά το παιδί τους. Πίσω από τα φώτα της δηµοσιότη τας και χωρίς να προκαλεί διόρισε πραγµατογνώµονα τον Επαµεινώνδα Μπούρα, έναν έµπειρο τεχνικό σύµβουλο που έχει χειριστεί µεγάλες υποθέσεις και συνέταξε για λογαριασµό της Τροχαίας Ελληνικού το πόρισµα για το τροχαίο του γνωστού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Παράλληλα ανέθεσε σε δικηγόρο η οποία, σύµφωνα µε πληροφορίες, είναι και συγγενής της οικογένειας να κινήσει όλες τις προβλεπόµενες νοµικές διαδικασίες. Οπως λένε, θα ερευνηθούν όλες οι παράµετροι που οδήγησαν στον θάνατο το παιδί τους: η κατάσταση του οδοστρώµατος στο συγκεκριµένο σηµείο, η κατασκευή του πάρκινγκ και των αποχωρητηρίων και φυσικά οι ευθύνες του µοιραίου οδηγού και η κατάσταση που βρισκόταν το συγκεκριµένο όχηµα.

Πραγµατογνώµονες και δικηγόρους έχει ορίσει και η οικογένεια Βακάκη προκειµένου να δουν τι τελικά έφταιξε και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πραγµατογνώµονες που όρισε η Εισαγγελία Θήβας ολοκλήρωσαν το πόρισµα, το διαβίβασαν στους αξιωµατικούς που χειρίζονται την υπόθεση και συνέταξαν τη δικογραφία, την οποία και έστειλαν στον εισαγγελέα.

Πηγή: lifo.gr